Wednesday, August 17, 2022

Argus - Light Beer Extra

Nimi: Argus - Light Beer Extra
Päritolu: Leedu (Volfas Engelman?) Turustaja: Lidl
Taara: Plekk 0,5L
Alkohol: 5,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Hele Lager
Hind: 0,89€ + pant
Eelhäälestus: Mind tabab mõningane argus kui laual on järjekordne Argus. No mida siit oodata on? Järjekordset maitsevaba Leedu laager õlut. Ei ole ootused väga kõrgel. 
Värvus: Kuldne
EBC: ?
Vaht: Normaalse mütsi tekitas ja mõningane vaht isegi säilib.
IBU: ?

Aroom: Lõhnab täiesti normaalse masslaagri moodi, on isegi humalat veidi tunda. Veidi nagu tavaline Tartu Alexander.

Maitse: Sõõmu alguses tundub maitset olema, aga keskosas kaob see maitse kuhugi ära. Lõppmaitses jääb suhu mõningane glükoosisiirupi maitse. Ka maitses on tal mõningast sugulust Tartu Sassiga, aga seda light kujul. Ilmselt palava päevaga kannatab teda isegi janu kustutamiseks kasutada. Aga ka masslaagrite hulgas on maitsvamaid. Tõsi, on ka kehvemaid. Miski peale selle siirupi tunde otseselt ei häirigi. Tinglikult joodav. 

Kokkuvõte: Peab tõdema et ootasin midagi hullemat. Selle õlle pärast poodi ilmselgelt minema ei hakka ja ka poes kohal olles teda väga kergekäeliselt korvi ei tõsta. Oleks ta veelodavam siis oleks kaalukas hinna aspekt juba mõtlemiskohaks. Üldjoontes on tegu siiski sellise hädapärast õllega.

Hinne: 3-

Huvitav fakt: Paljudes riikides on mingi reegel, et Light õlu on see, mille alkoholisisaldus on väiksem kui 4%. Antud hetkel on ainus light element maitse vähesus. 

Tootja infot: Keti õlu, toote leht puudub.

No comments:

Post a Comment