Tuesday, August 30, 2022

Pühaste / Maltgarden - Distant Hum

Nimi: Pühaste / Maltgarden - Distant Hum
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 13,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Imperial Stout
Hind: Pruulmeister saatis. Aitäh!
Eelhäälestus: Järjekordne Pühaste Collabrew, ehk koostöö õlu. Seni olen saanud tõdeda, et mitu pead on ikka mitu pead. Nüüd ootab ees üks tõsine Imperial Stout, mis on aetud tatrameega. Ilmselgelt on ootused kõrgel.
Värvus: Must
Vaht: Ilus tumedam pruun vahumüts tekkis ja kaob väga vaevaliselt. 
IBU: ?

Aroom: Valades lõi juba sellist rasket ja magusapoolset hõngu ninna. Klaasi omale lähemale tõstes kerkib sealt ka sellist magusat aroomi, et süljenäärmed pakatavad. Üle klaasiääre nuusutan mõnusat meekooki šokolaadiga, millel on laktoosised jäljed. 

Maitse: Esimene mõte on, vürtsikas. Konsistents polegi nii liimjas kui ma eeldasin. Kere on muidugi tüübile omaselt rohmakas nagu purjus maamats daamide seltskonnas. Ka magusust ei ole just ülemäära palju, aga see eelnevalt mainitud vürtsikas tunne on temas tore. Selline tunne, et sisse on segatud väike peotäis pipart. Muide veidi peale sõõmu jääb selline meekärje tunnelm kõrisse. Igati korralik jook. Pean tunnistama, et eeldasin selle kanguse ja mee kasutamise juures rohkem magusat. 

Kokkuvõte: Taaskord üks ülemise riiuli jook. Oma omapära saab ta kätte sellest vürtsikast tundest, mis ta suhu jätab. Mee kasutamise puhul magusat õlut eeldada oli muidugi mu isiklik mure. Aga see järel lainetus kui peale sõõmu läbi kõri hingata, mis toob esile selle kärjemee tunde on tore. Sellest ilmselt saavad aru pigem need, kes on oma elus kärjemett lutsutanud. Kindlasti on tegemist suurepärase joogiga, millel on oma eripära, aga päris pahviks ta mind ei löönud. Ma olen ka muidugi viimasel ajal liiga palju head õlut joonud. Selliste jookide probleem on see, et nad on nii kanged, et mitut järjest ei taha, aga lahjemat sellele ka peale ei sobi/taha juua. 

Hinne: 5

Huvitav fakt: Kasutatud on tatramett. Õlu on valminud koostöös Maltgarden pruulikojaga, mis asub Poolas. 

Proovitud partii: 418.

Tootja infot: https://puhastebeer.com/tooted/koostoo-olled-1/distant-hum

No comments:

Post a Comment