Thursday, January 5, 2023

Pühaste - Silver Series 2020 - Tumeaine Cognac BA

Nimi: Pühaste  - Silver Series 2020 - Tumeaine Cognac BA
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: klaas 0,33L
Alkohol: 14,0%
Algvirde tihedus: 31P
Tüüp: BA Imperial Stout
Hind: Sain hea hinnaga.
Eelhäälestus: Ütleme nii, et Silver Series peaks juba enamuse infost kätte andma. Muide tavalist Tumeainet ma vist polegi joonud. Igatahes on ootused kõrgel.
Värvus: Must.
Vaht: Tekkis raskustega, aga ikkagi tekkis. Selline ilus tumepruun. Laguneb üpris kiirelt.
IBU: ?

Aroom: Valades ulatus nina kerge sellist magusat marja või puuvilja aroomi. Üle klaasi serva on seal kohvišokolaad, millel on hääästi kerge konjakine serv.

Maitse: Esimese hooga tajun mõnusat liimjat konsistentsi ja siis... tõstan käed üles...
See on lihtsalt mõnus. Hakkab maitse selliselt siirupiselt ja siis puistatakse peale mõrudat šokolaadi, mille vahelt tulevad mingit tegelased, kes ise ka täpselt ei tea, kas nad on viinamarjad või juba rosinad, sealt vahelt ujub välja mõnusa maheda konjaki maitse. Siis saabub ennast unustav mõnus olemine. Korraga tõmmatakse uks lahti ja sa seisad peokringli kõrval, millest on keegi kõik rosinad välja nokkinud ja sina ütled, et ei tea kes tegi, aga suus tunned rosinate ja kaneeli maitset. Ning sa tabad end mõttelt, kas see oli uni? Mulle tundub, et see on üks BA, kus on tema vaadi iseloom väga selgelt ja eristatavalt tunda.
OIVALINE!

Kokkuvõte: Taaskord ei pidanud Hõbe Seeria kvaliteedi märgis kahtlema, vaid seda õnnestus veelgi kinnistada. Täpselt ei teagi, kas see 2,5 aastat on ta selliseks vorminud, või on ta nagu Lada 2105 "Perfect from the beginning" (nagu üks meem väidab). Igatahes on tegemist taaskord paradoksaalse õllega, kahju on teda ainult üksi nautida ja kahju oleks teda kellegagi jagada. Need maitsed, mis seal on on kõik nii mõnusad ja ka vaadi töö on nii selgelt näha, selgemini kui nii mõnigi kord. Ühesõnaga, seda on raske kirjeldada, aga imeline kogeda. Kui sul on mõni selline keldris, siis on kindlasti hea aeg üks ära proovida. Ma ei ütlegi rohkem midagi, läheb liigseks kiitmiseks.   

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Kahjuks pole täpsustatud, milliste konjaki vaatides ta on vedelenud, aga ega jooja jaoks polegi vahet, lihtsalt fakti mõttes. Ma loodan, et pruulikojas on kirjas, sest see kooslus töötab.
Õlu , mille tavalist versiooni ma polegi proovinud. 

No comments:

Post a Comment