Thursday, January 12, 2023

Purtse - Udukogu

Nimi: Purtse - Udukogu
Päritolu: Eesti (Purtse)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 7,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Hazy IPA
Hind: Sain hea hinnaga.
Eelhäälestus: Purtse on üldiselt oma oskusi tõestanud. Suisa 7 pööret talle sisse keeratud, no ehk on siis sedavõrd maitset ka antud. Hazy IPA võiks ju täitsa maitsekas jook olla. Ootan põnevusega, aga liiga kõrgele latti ei sea.
Värvus: Ananassimahlakollane (hägune)
Vaht: Vahtu läks hea isuga. Vahtu sai ca. pool klaasi. Vajub see vaht normaalse kiirusega.
IBU: 55

Aroom: Aroom on üpris tublisti humalane. Annab märke mõrkjast ja veidi hapukast õllest.

Maitse: Maitse algab sellise tugeva mõrkjashapukaga ja julge kehaga, aga kuskil keskmaitses laguneb maitse justkui laiali. Keskmaitse tekitab isegi korraks sellise vesisele kalduva tunde, mis hakkab vaikselt lõpumõrkjaks üle minema. Järelmaitsena jääb veidi selline paksu olemusega, aga mitte väga tugev mõrkjus suhu mängima. Üldiselt igati korralik õlu, aga ei midagi jalustrabavat. See keskmaitse hõredavõitu ala ajab veidi segadusse. Aga muud ei ole nagu ette heita. 

Kokkuvõte: Nagu juba mainitud igati viisakas õlu väikse kiiksuga, aga ilma erilise omapärata. Aga kartma seda õlut kindlasti ei pea, sest vigu ma temas ei näe, vaid seda imeliku keskkohta. Maitse meenutab hantlit, et kummaski otsas on mingi ketas, aga keskelt on selline peenike, et saad kinni võtta. Mõrkjust on ka piisavalt. Ehki selle õlletüübi puhul ootasin IBU numbrist 55 veidi rohkem.

Hinne: 4+

Huvitav fakt: KORDAN: Kahjuks purkidel ei ole neid toredaid õlut "tutvustavaid" tekste. Siin on tootjale mõttekoht. 
Partii: 22034

No comments:

Post a Comment