Monday, January 23, 2023

Kräftwärk - Isa ja Poeg

Nimi: Kräftwärk - Isa ja Poeg
Päritolu: Eesti (Juuliku küla, Saku vald)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 5,2%
Algvirde tihedus: Pole antud.
Tüüp: Saksa Lager / Lager
Hind: Sõber tõi. Aitäh, Pets!
Eelhäälestus: Eile proovitud Nuustaku õlu oli šokk. Nüüd järgmine mikropruul. Ma eeldan, et mikropruul, sest pole neilt varem midagi joonud. Aga õlu on juba sellise kunstilise alatooniga viide on siis kunstnik Jaan Toomikule.  Ehk on siis sius ka kunstipärane.
Värvus: Kollane. (Kuna vahutas valamisel rahulikult siis sattus veidi setet ka põhjast sisse. Sellest ilmselt väike hägu)
EBC: ?
Vaht: Vaht tekkis normaalne mütsike, aga lahkus poolkiirel sammul jäädes vaid kirmena peale.
IBU: 26

Aroom: Aroom on üpris tagasihoidlik. Veidi õrna pärmi ja mingi kergelt magus triip on ka aroomis sees.

Maitse: Ka maitse on üpris tagasihoidlik, aga see magus joon, mis meenutab veidi maasikat on ka maitses sees. Kunagi oli pruulikoja Veldi ja Tütred mõnel õllel selline maasikane joon. Mulle tegelikult see nüanss meeldib. Kuid muu tervikpilt on veidi selline tasapaks, et miski nagu ei kerki esile. Ei ole ka ühtegi ebameeldivat varjundit. Selline üldiselt väga lihtsa maitsega õlu, milles see maasikane joon on päiksekiir. Hästi lihtsalt joodav õlu.

Kokkuvõte: Ka see õlu algab etiketist, millel on pilt siis Jaan Toomiku 1998 aasta videoteosest "Isa ja poeg". See juba tekitab tunde, et kogu õlletegu on ilusti läbimõeldud. Neil on ka täiesti viisakas koduleht, mille eest veel lisa kiitus. Ja ka õlu on täiesti normaalne lihtsalt joodav laager. Ma oleksin muidugi eeldanud Saksa Leger õllelt veidi rohkem mingit humala nurka, see jäi puudu, aga see maasikane nüanss kompenseeris. Huvitav, kas see tuleb pärmist või millest?  No igal juhul on tegemist täiesti normaalse õllega.

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Pudelil on ka QR kood, mis viib sind kodulehele, selle õlle juurde. Ka koduleht on huvitav ja informatiivne. Nagu ma ütlesin väga hästi läbimõeldud. Pudelil on ka tekst: "Jaan Toomik on tunnustatud videokunstnik ja maalija ning auhinnatud filmitegija, keda kirjeldatakse tihti kui kõige laiemalt tuntumat Eesti kunstnikku rahvusvahelisel nüüdiskunsti areenil."
Tundub, et ka pruulikoja nimi on viide ühele Saksamaa elektroonilise muusika pioneerile Karafwerk-ile.
Kodulehel olevas veebipoes näivad kõik tooted läbimüüdud olevat. Ehk nad siiski pole tootmist lõpetanud?
Partii: 25.02.2022. 

Tootja infot: https://kraftwark.ee/isa-ja-poeg/

No comments:

Post a Comment