Wednesday, June 22, 2022

Kirsiõlu (Kodune käsitööõlu, pruulmeister S. Vaask)

Nimi: Kirsiõlu (Kodune käsitööõlu, pruulmeister S. Vaask) 
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: ~5%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Belgian Cherry / Kriek
Hind: Tänutäheks taara eest sain. Aitäh!
Eelhäälestus: Järgmine katse peaaegu samal kõrgusel. Ehk siis kodune kirsiõlu. Pean ette tõdema, et ega ma nende Kriekide fänn ei ole. Pigem vastupidi, aga olen avatud uuteks kogemusteks.
Värvus: Punane (Taaskord lõpuni klaar)
EBC: ?
Vaht: Tekkis selline ilus müts, aga sõrme paksune kiht püsib normaalselt.
IBU: ?

Aroom: Üllatavalt pärmise aroomiga, kirssi on vähe tunda.

Maitse: Ohoo. Ma pean tõdema, et sellisel kujul pole kriek isegi väga kehv. Magusat on vähe, aga kirssi on tunda ja siin pole konservist haisugi. Kusjuures lõppmaitses on mingi selline robustne nüanss, noh vana õllekannu kraabe või midagi sellist, aga ärge arvake, et see on eemaletõukav või midagi. Tegelikult on see väga hästi joodav kriek, ta ei ole liiga magus ja ka kirss ei soleeri, vaid on maitses olemas, ning aroomis võimutsenud pärm maitses ennast ei näita. Üle ootuste hea.

Kokkuvõte: Mis ma oskan kosta, sellisel kujul pole kirsiõlle ju midagi viga. Ei ole ta liiga magus ega midagi ja ei meenuta ka kirsimahla, vaid õlut, millele on kirsiga maitset antud. Isegi seda konservist tehtud õlle maitset tal ei ole, mis kipub ikka neil poolproduktidest tehtud asjadel olema. Väga meeldiv kogemus. Kodupruulijad pange kõrva taha, kirsiõlut tasub proovida teha. Kodupruulide arvestuses vääriks ta isegi väikest viit, aga üldarvestuses jääb grammikene puudu.

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Antud kodusel Kriek õllel puuduvad Kriekide sagedased vead ja ka kodupruulide sagedased vead. Huvitav, kas need vead neutraliseerivad teineteist ja alles jääb vaid hea?
Kõigil antud meistri pudelitel on ilus kujundatud silt. Kahjuks on see üks kõigi jaoks ja konkreetse õlle kohta infot ei evi. 
Etikett viitab ka Tallinna Tehnikaülikoolile (Täpsemini selle Akadeemilisele Naiskoorile) ja seda on tunda ka koostise kirjelduses. Nimelt esimene koostisosa on divesinikoksiid. :)

Tootja infot: Puudub.

No comments:

Post a Comment