Tuesday, June 21, 2022

Latgalus - Melnā Pērle

Nimi: Latgalus - Melnā Pērle
Päritolu: Läti (Daugavpils)
Taara: Klaas 0,5L
Alkohol: 5,5%
Algvirde tihedus: 13%
Tüüp: Tume laager?  Filtreerimata, Pastöriseerimata.
Hind: Sõber sünnipäevaks tõi. Aitäh, Ats!
Eelhäälestus: No kõigepealt see pull, et sõber tõi Leedust mulle Läti õlle. Koduleht lubab, et kohe varsti tuleb info ka selle õlle kohta. Esimesed märkmed selle õlle kohta on 2018 aastast. Tehke veel oma aeglaste eestlaste nalju, lätlased. Eeldan, et tüüp võiks olla tume laager. Varemalt olen selle tootja ühe õllega kokku puutunud. Ja see eelmine proovitud õlu kolme kokku ei saanud.
Värvus: Tumepruun.
EBC: ?
Vaht: Tuli ja läks (kiiresti).
IBU: ? 

Aroom: Aroom on ürdine. Oleks nagu koriander. 

Maitse: Hmmm. Otseselt hirmus ju ei ole. Tundub madalalt karboniseeritud ja põhiline maitse, mida on tunda on taas see koriander. Vähemalt ei ole ta sellise üldise ürdika kombel väga kriiskav. Üldiselt mahe ja ürdine. Mitte väga minu maitse. Mingit apelsini ekstrakti peaks ta ka sisaldama, aga seda tuleb tikutulega taga otsida.  Alla keskpärase, õlu.

Kokkuvõte: Kuigi tõlkes on selle õlle nimi Must Pärl, siis pigem tuleb välja, et nööriotsa on lükitud hoopis jänesepabul. Kindlasti on tal mõningast omapära, aga üldiselt on see õlleke selline, et tore, et tutvusime, aga rohkem me ei kohtu. No mulle ka muidugi sellised ürdiõlled ei istu. Aga noh nõrga kolme venitab ta peaaegu välja. Ei gramm jääb puudu.

Hinne: 2+

Huvitav fakt: Pudelil on silt Ipašais, see tähendab erilist, mitte otsida seoseid IPA-ga. 
Nende veebilehe inglisekeelses versioonis see õlu puudub. 

Tootja infot: https://latgalus.com/main/page/14

No comments:

Post a Comment