Wednesday, June 22, 2022

Väikese arooniamekiga IPA (Kodune käsitööõlu, pruulmeister S. Vaask)

Nimi:  Väikese arooniamekiga IPA (Kodune käsitööõlu, pruulmeister S. Vaask) 
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: ~5%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Belgian IPA
Hind: Tänutäheks taara eest sain. Aitäh!
Eelhäälestus: Taaskord üks esmakohtumine kodus toimetava pruulmeistriga. Meeldivaks vahelduseks on see pruulmeister naine. IPA kuhu on lisatud arooniat kõlab ka väga põnevalt.
Värvus: Merevaik (üllatavalt klaar põhjani välja)
EBC: ?
Vaht: Tekkis selline sõrme paksune kiht mis püsib väga viisakalt.
IBU: ?

Aroom: Veidi humalat ja veidi marja hapukust. Mis tekitab veidi küsimusi, sest aroonia ei ole ju väga hapu.

Maitse: Põhiolemuselt kergelt hapukas. Veidi on maitses ikkagi tajuda ka konservõllele omast maitset, aga mulle on hakanud tunduma, et see on vältimatu. Mingit kerget aroonia nüanssi on ka tõesti tunda ja see leevendab seda maltoosa maitsevärelust. Muus osas täiesti klaar ja igati joodav õlleke.  

Kokkuvõte: No meeldiv kogemus. Tore on näha, et lihtsale konservõllele on võimalik ka mingit kastist välja nüanssi lisada. Kui selline tulemus saavutada, siis on täitsa mõtet ise kodus väikestviisi õlut pruulida. Antud õlle puhul tekitab lisa rõõmu muidugi ka tõdemus, et see on õrnemasoo esindaja poolt pruulitud. Ehk hakkab Eestis ka lõpuks arusaam levima, et õllel ei ole sugu, aga ka soopõhjal määratletavat sihtgruppi. Mina muidugi kasutan ilmselt edaspidigi väljendit "naiste õlu" , aga see on puhtalt stereotüüpide abil info edastamiseks. 

Hinne: 4

Huvitav fakt: Kõigil antud meistri pudelitel on ilus kujundatud silt. Kahjuks on see üks kõigi jaoks ja konkreetse õlle kohta infot ei evi. 
Kogu mu sooteemalise triaadi lõpetuseks etiketilt vanasõna; "Õlu tehtud meestel juua, kali naistel kallutada." (Eesti vanasõna)
Etikett viitab ka Tallinna Tehnikaülikoolile (Täpsemini selle Akadeemilisele Naiskoorile) ja seda on tunda ka koostise kirjelduses. Nimelt esimene koostisosa on divesinikoksiid. :)

Tootja infot: Puudub.

No comments:

Post a Comment