Saturday, December 26, 2020

SNCO - Lembit

Nimi: SNCO - Lembit
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 5,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Porter
Hind: 1,50€ 
Eelhäälestus: Heledaga on seisud normaalsed. Ehk porter on suisa maiustus. Huvitaval kombel lendlevad klaasis sette tükid, ehkki ta seisis pikalt ilusti püstises asendi.
Värvus: Must
EBC: ?
Vaht: Ilus helepruun vaht istub mõnusa mütsina täitsa korralikult.  
IBU: ?
Aroom: Mõnus tummine tumeda šokolaadi aroom.
Maitse: Mõnus tumedašokolaadi maitse, mingite kohvi nüanssidega. Keha on selline keskmine. Üllatavalt palju on kas selles õlle kihinat sees. Porteri puhul ootaks seda vähem. aga üldiselt igati sobilik poolkerge porter, kus kergus ei tule maitse arvelt. 

Kokkuvõte: Esmalt meeldib see, et porteri kohta on tal üsna vähe alkoholi 5%, aga maitse pole selle tõttu selline kergats, nagu tihti kergema porteri korral võib kogeda. Maitses on omajagu kaalu ja nüansse. Väikese miinusmärgi annab õllele liigne kihisemine. Aga laias laastus igati tore käsiporter.

Hinne: 5-.

Huvitav fakt: Pudelil tekst: "Porter Lembit on pruulitud austusega Eesti mereväele ja allveelaevale Lembit, mis lasti vette 07. juulil 1936."
Mulle meeldib, et kogu õllevalik on seostatud militaarse temaatikaga. Kindlasti annab see pruulikojale oma selge näo, millega eristutakse teistest. 

Tootja infot: https://sncopruul.ee/toode/lembit/

No comments:

Post a Comment