Tuesday, December 22, 2020

SNCO - Kõrbehunt

Nimi: SNCO - Kõrbehunt
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 5,2%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Nisuõlu / Wheat Beer
Hind: 1,50€ 
Eelhäälestus: Olen õppinud juba nisukaid jooma ja SNCO on ka juba ennast suht heast küljest näidanud. Olen seda vist kunagi isegi nende õllesaalis joonud.
Värvus: Kuldne
EBC: ?
Vaht: Vajus üpris kiirelt selliseks kergeks vahukihiks. 
IBU: ?
Aroom: Nisuõllele omast pärmilõhna evib ta küll.
Maitse: No vähemasti karboniseeritus tundub tal paigas olema. Nisuõllena täiesti joodav, see pärm ei proovi ka sulle kohe jalgadega näkku hüpata. Selline kerge, karge ja värskendav. Nisu ja pärmis eripärasd on ka kenasti keerlemas, aga need pole sellised, et tavaline laagri ja ALE-i jooja väga nina võiks krimpsutada.  Igati korralik nisuõlu.

Kokkuvõte: Tundub igati tasakaalus ja mõnusalt joodav õlu. Tekib kahtlus, et pruulmeistritele pigem meeldib nisuõlu. Selle puhul polnud ka üle- või alakabroniseeritust. Mõnusalt tasakaalus ja mis oluline, minu jaoks vastab pudeli sisu sellele, mida ootan kui loen "nisuõlu". Igati korralik sooritus.

Hinne: 4+.

Huvitav fakt: Pudelil tekst: "Kõrbehunt on nisuõlu, mis kaob kui vesi kuumalt liivalt, aga ta ei anna alla ja leiab alati tee sinuni."
Üldiselt tahaks kiita, et igal õlle on väike iseloomustav lookene küljes, see aitab kindlasti tekitada mingit lisaväärtust, kuigi õllekohta lisainfot ei anna.  

Tootja infot: https://sncopruul.ee/toode/korbehunt/

No comments:

Post a Comment