Monday, December 21, 2020

Snco - Aviaator

Nimi: Snco - Aviaator
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 6,5%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Bock
Hind: 2,00€ 
Eelhäälestus: Polegi ammu ühtegi bock-i proovinud. Ettevaatlikuks teeb tõsisasi, et kork tuli ilma gaasi "tšõkk" hääleta maha.
Värvus: Pruun
EBC: ?
Vaht: Üldse ei tekkinud
IBU: ?
Aroom: Selline malbe ja magus. Ohtralt karamelli.
Maitse: Tundub jah, suht gaasivaba olema. Maitse on aga väga meeldivalt pähkline. Tulevad mingid tordid meelde. Liigitub pigem sinna magustoitude poolele. Üldiselt meeldiv, aga kas ta peabki selline gaasivaba olema? Ja seda 6,5% alkoholi ta ka väga ei reeda. Täiesti joodav õlu.

Kokkuvõte: Kuigi avamise hetkel tekkis taas hirm kvaliteedi pärast, paradoksaalsel kombel hoopis vastupidise põhjusega kui eelmine kord (oli nii ülekarboniseeritud, et ei suutnud pudelis püsida), siis paistab jook olema korras. Pealegi meeldivalt pähkline ja magusa poolne. Iseloom on tal olemas. Meie üldisel õllekaardil on bock tüüpi õlled teenimatult veidi halva kuvandi omandanud, aga mujal maailmas teatakse, et tegemist on lihtsalt õlle tüübiga, mis pole sugugi paha. Ka antud märjuke on selline üle keskmise laagri kraadiga, aga igati aus jook.

Hinne: 4+.

Huvitav fakt: Pudelil tekst: "Aviaator on pruulitud Eestis konstrueeritud õppelennukile PTO-4 (Eesti Õhukaitse, nr 161). Esmalend 19. oktoobril 1938, siis kui tiivad olid puidust ja mehed rauast."
Üldiselt tahaks kiita, et igal õlle on väike iseloomustav lookene küljes, see aitab kindlasti tekitada mingit lisaväärtust, kuigi õllekohta lisainfot ei anna.  

Tootja infot: https://sncopruul.ee/toode/aviaator/

No comments:

Post a Comment