Sunday, September 20, 2020

Põhjala - Cellar Series - Vahtra

Nimi: Põhjala - Cellar Series - Vahtra
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 10,8%
Algvirde tihedus: 25.1°
Tüüp: Imperial Stout
Hind: Sain odavalt.
Eelhäälestus: Cellar series kõlab juba elitaarselt ja kinni vahatatud kork ja puha. Ehk on selles sisu  jumalik stout ka.
Värvus: Must.
Vaht: Ilus oranžikaspruun ja kadus keskmise kiirusega.
IBU: 30
Aroom: Piimašokolaad ja natuke vaniljet.
Maitse: JAA!!! No see on lihtsalt hea. Võtad sõõmu suled silmad ja naeratad. Esmamekk on selline mõnus kergelt magus mitte liiga raske ja mahe kui noore pruudi puudutus. Keskmaitses rullub see kõik edasi ja magusa balanss jääb paika. Ilmselt magusust veavad vahtrasiirup ja kaerahelbed. Kõigelõpuks kaetakse see magustoit mustikatega. Burbooni vaat on ka kogu selle teekonna ajal taustal saatmas, ta ei kipu väga esile, aga sa tunned, et ta on kohal. Kindlalt üks neist õlledest mille vähenemist klaasis sa vaatad suure hirmuga. Tõeline magustoit. Perfektne Imperial Stout.

Kokkuvõte: "Cellar series" ja vahatatud kork polnud tühi eputamine, tegemist ongi suursuguse joogiga. See on lihtsalt oivaline. Täpselt tasakaalus magusus ja keha raskus ja maitsete pallett pakub kõike, mida kirjeldus lubab. Lihtsalt suurepärane.

Hinne: 5+

Huvitav fakt:
Kasutatud linnased: Pale Ale, Crystal 150, kaerahelbed, Carafa 2 Special, Cara Pale, Special B, punane linnas, kuldne paljas kaer (Avena Nuda), vahtrasiirup
Humalad: Columbus, Southern Promise, metsamustikad

Tootja infot: https://pohjalabeer.com/et/cellar-series

No comments:

Post a Comment