Tuesday, September 22, 2020

Põhjala - Cellar Series - Pime Öö PX

Nimi: Põhjala - Cellar Series - Pime Öö PX
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 13,9%
Algvirde tihedus: 35°
Tüüp: Pedro Ximenez Sherry Barrel Aged Imperial Stout
Hind: Sain odavalt.
Eelhäälestus: Cellar series Vahtra suutis ennast ära tõestada. No oli tõesti jumalik õlu. Latt on lae all.
Värvus: Must.
Vaht: Ilus pruun aga kadus üllatava kiirusega.
IBU: 60
Aroom: No seda Sherryt võib siin tajuda küll. Enne nin klaasi pistmist haigutasin ja siis sisse hingamine oli päris uimastav, alkoholi on aroomis kõvasti tunda.
Maitse: Esimesed tunded kokteilikirsid ja rosinad. Mõnusalt õliselt paks konsistents ka. sõõmu järel ongi selline tunne, nagu oleks kiirsi siirupit limpsinud. Võib-olla kogu see maitse ongi gramm liiga magus. Vahtra puhul oli tasakaal parem. Üks tubli tummine imperial stout, aga tsipa liiga siirupine. Kuigi mulle üldiselt Imperial Stouti puhul magusus meeldib.

Kokkuvõte: "Cellar series" näib tõepoolest olevad kvaliteedi märk rasketele vedelatele maiustustele. Paned ta keldrisse ja tead, et ta on sul olemas, kuni hetkeni kui ta sind kutsub. Siis ta paneb oma rasked käed ümber su kaela ja suudleb sind palavalt kirglikult ja väga magusalt. See tundub ka olevat õlleke, mille kõrvale sooviks klaasikest vett, et intensiivsus lainetesse lüüa. Jõuline, rammus  ja nauditav. (Ent vääääga magus.)

Hinne: 5-

Huvitav fakt: Nagu tüübi rida ütleb, on ta Pedro Ximenez sherry vaadis laagerdunud.
Kasutatud linnased: Pale Ale, Müncheni linnas, Special B, Crystal 300, Crystal 150, Crystal 200, Carafa Type II Special, šokolaadilinnas, šokolaadi-rukkilinnas, kaerahelbed
Humalad: Magnum, Northern Brewer

Tootja infot: https://pohjalabeer.com/et/cellar-series

No comments:

Post a Comment