Thursday, July 2, 2020

Rodenbach - Vintage 2013 (Limited Edition)

Nimi: Rodenbach - Vintage 2013 (Limited Edition)
Päritolu: Belgia (Roselare)
Taara: 0,75L
Alkohol: 7,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Flemish red-brown sour ale / Beer advocate Sour - Flanders Red Ale / RB: Bruin
Hind: Sain naljahinnaga.
Eelhäälestus: No mingi eksklusiivne litter jälle. Sour, no sellega võib nii ja naa minna.
Värvus: Kastanpruun
EBC: ?
Vaht: Kadus kohe, nagu šampus.
IBU:  ?
Aroom: Üpris veinine ja alkoholi on kõvasti aroomis tunda.
Maitse: Jah tõesti on üle keskmise hapukas. Selline hapukas õunavein on märksõna, mis tuleb meelde. Klassikalise lihtsa õlle elemente selles joogis pole. Usun, et vist kõik, kes pole õlleentusiastid arvaks pimetestis, et tegemist on millegi muuga. Samas šampuse pudelisse villitud õlle puhul ootadki umbes sellist tüüpi maitset (mitte väga humalane seiklus). Mingitest nurkades on see maitse ka marjane. Aga minu käest pääseb see tammevaadi maitse plehku, no ei taju seda kuidagi. No aga põnev on ta igal juhul. Ning huvitaval kombel ei söö see hapu ka kogu magusust ära. Aga see hapu on küll selline, et niisama lonksates on arusaadav, aga sõõmu suus hoides tekkib hirm, et hape sööb hambad ära. Ühesõnaga tugevalt hapu puuviljane/marjane eri-õlu.
Kokkuvõte: No see on omaette kogemus. Kardan, et tavaline õllejooja ei oskaks sellega midagi peale hakata, ega kuhugi liigitada. No isegi mina, kes ma ikka uurin ja huvitun ei oskaks pimesi seda kuhugi liigitada. Ta on põnev, aga veidi liiga friigikas isegi minu jaoks. Mis muidugi ei tähenda, et temas midagi halba oleks. Väga põnev ja selgelt seltskondlikuks mekutamiseks sobilik jook.

Hinne: 4

Huvitav fakt: On toodud välja, et oma 2 aastat kinnipidamist on ta teinud tammevaadis number 149, hüüdnimega The Sire (isand). Iga aastaselt on nende Vintage õlled saanud auhindu õllevõistlustelt. Antud isend võitis World Beer Cup 2014 Kuldmedali. Selle õlle pruulmeister on Rudi Ghequire, keda on kujutatud ka pudelil. 

Tootja infot: https://cheers.rodenbach.be/en

No comments:

Post a Comment