Tuesday, November 12, 2019

Tanker - Külmale Maale

Nimi: Tanker - Külmale Maale
Päritolu: Eesti (Vaida)
Taara: klaas 0,33L
Alkohol: 8,5%
Algvirde tihedus: pole antud
Tüüp: Mint Stout
Hind: Sõber Lauri andis. Aitäh!
Eelhäälestus: Külmale maale, viikingid, mint stout, IBU 85... Tundub, et tuleb sõit.
Värvus: must
EBC: ?
Vaht: Vajub normaalse kiirusega.
IBU: 85
Aroom: Aroomil on ta selline üle keskmise ürdikas ja ka alkohol pilgutab lõhna sees silma.
Maitse: "Doktor ma olen külmetanud.Võtke siis seda rohtu." Esimene asi mis meelde tuleb on köharohi. Aga mitte selline tänapäevae magus, vaid selline põdrasambla leotis. Aga see on omamoodi võluv. Mõrkjus ratsutab ka selgelt järelmaitse. Ainult et seda "mint" osa ma ei suuda küll väga leida. Ilmselt lihtsalt see ürdisus peaks selle osa katma.
Oot oot, tundub, et ma ei lasknud tal vist toas piisavalt soojeneda. Nüüd hakkab juba maitse küljest ka piparmündi tükke eralduma. Maitse tõmbas ikka törts laiemaks. o omapärane on ta kindlasti, aga minu eelistus on gramm magusama stouti pool. Meeldiv stout.

Kokkuvõte: See stout on selline eestlasele kohane, et pole siin mingit meelakkumist. Stouti kohta küllaltki vähemagus ja tugeva mõrkjusega. Aroomist ei tasu ennast heidutada lasta, maitses on see pigem ehteks kui segajaks. Huvitav jook igatahes. Kindlasti tuleb meeles pidada, et mitte liiga külmalt serveerida!

Hinne 4.

Huvitav fakt: Inglise keelsed joojad saadetakse Winter wonderlandi, aga eestlased lähevad Külmale maale. Vilde väidab, et need ei ole päris üks ja sama asi.
Serveerimis soovitust 12-15 kraadi (celsiust) soovitan jälgida. See õlu hakkab tõesti oma tõelist palet alles soojemana näitama.
Partii: 229

Tootja infot: https://tanker.ee/ollevalik/kulmale-maale/

No comments:

Post a Comment