Thursday, November 21, 2019

Käbliku - El Jefe The Grapefruit Dope

Nimi: Käbliku - El Jefe The Grapefruit Dope
Päritolu: Eesti (Kõlleste)
Taara: klaas 0,33L
Alkohol: 5,6%
Algvirde tihedus: pole antud
Tüüp: HefeWeizen / Nisuõlu
Hind: Sõber Lauri andis. Aitäh!
Eelhäälestus: Pudelilt võiks ära tunda lokilise Trumpi, aga ta kannab saksa lipsu?? No väljakutsuv kujundus igal juhul. Kas päästab ka pärmise nisuõlu?
Värvus: Kuldne (kerge hägu)
EBC: 10
Vaht: Kaob kiirelt.
IBU: 13
Aroom: Aroom on valdavalt pärmine ja kerge tsitruse noodiga.
Maitse: Põhiolemuselt hapukas. Nisuka kohta üllatavalt hapukas. Aga järelmaitse jätab suhu greibi söömise järgse tunde. Üldjoontes pean tõdema, et mulle ta täitsa meeldib. Ei ole see, mida ma üldiselt pimesi Hefeweizenina ette kujutan. Mõnus kerge, hapukas ja greibine. Üllatavalt meeldiv õlleke.

Kokkuvõte: Pudeli kujundus seab ootused kõrgele, aga õlle tüüp toob alla. Pudeli kujundus võitis. Kui sa ikka sellise kontseptsiooni teed joogile, siis kehva jooki ei maksa sinna teha ja Käbliku meistrid on õnnestunud. Mõnus greibine värskendus jook. Kujutan ette, et sobib hästi ühte sooja suveõhtusse.

Hinne 5-.

Huvitav fakt: Pudelil tekst: "Vahel saab kukkede kiremisest ja kanade kaagutamisest villand, aga sul pole jõudu, et vastu hakata...hale beetaisend, nagu sa hetkel oled. Tõelised alfad võtavad El Jefe, et ornung majja lüüa ja näidata, kes peremees on." 
Näib et tema kangust on veidi kärbitud. Nüüdseks 4,7% peale.

Tootja infot: http://kabliku.com/index.php/et/tooted/3-olled/el-jefe-grapefruit/18

No comments:

Post a Comment