Wednesday, November 20, 2019

Saku - Taurus

Nimi: Saku - Taurus
Päritolu: Eesti (Saku)
Taara: Klaas 0,5L
Alkohol: 6%
Algvirde tihedus: Pole antud.
Tüüp: Bock / RB: Malt Liquor
Hind: 1,29€ + pant
Eelhäälestus: Noh eks tal on sarnaselt Tartu Bock-iga selline "parmuõlle" kuulsus. Ehki erinevalt algsest 8% alkoholist on alles jäänud vaid 6%. Ja tartlane tõestas east täiesti joodava õllena.
Värvus: Kuldne.
EBC: ?
Vaht: Muutus üpris kiirelt kirmeks.
IBU: ?
Aroom: Lõhnab kergelt magusalt ja mahlaselt.
Maitse: Pagana pihta. Ka see on täiesti normaalse maitsega õlu. Selge ja tugeva maitsega. Magusus pole kuskilt ennast välja pistmas vaid seguneb kergelt üldmaitsesse, kuigi koostisosana on glükoosisiirup ära toodud. No maitses ma igatahes vigu ei leia. Tugeva maitsega kangemapoolne õlu.

Kokkuvõte: Mulle tundub, et maine on meie suurtootjate bock õlledele liiga teinud. Poe kassas ühe neist lindile paned vaatab mõni pilk sind ikka törts viltu. Ei teagi, kas seda mainet on võimalik ümber kujundada. Samas ei tea ka kas peaks? Igal juhul maitses see asi kinni ei ole, pigem ajas kui kangus veel 8% oli.  Mina soovitan julgelt proovida. Ise eelistaksin seda nii mõnelegi õllele nende sortimendis.

Hinne: 5-

Huvitav fakt: Taurus on legendaarse õlle "Sarvik" mantlipärija. Kangus on tal ajas lahjemaks muutunud. Muide kui Taurus turule tuli, siis ma osalesin selle reklaamis. 

Tootja infot: https://saku.ee/et/products/saku/taurus/?Ckey=29071

No comments:

Post a Comment