Friday, September 27, 2024

Sori Brewing - Pareto 2017

Nimi: Sori Brewing - Pareto 2017
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 11,6%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Wee Heavy Aged in Port Wine Barrels / Untappd: Scotch Ale / Wee Heavy
Hind: 3€ (Laomüük)
Eelhäälestus: Antud õllestiil on mulle vägavähe tuttav. Üks õlu on siin blogis, mis sarnast liigitust kannab. Aga kuna tegemis on mingi erilise Limited Realease-iga, mida tasus vaadis hoida, siis ootan huvitavat kogemust. Õllel on küll parim enne juba möödas, aga sellise joogi puhul ei tohiks see olulist rolli mängida. Ehk siis ootan elamust.
Värvus: Pruunikasmust.
EBC: ?
Vaht: Vahtu läks isukalt isegi rahuliku valamise juures.
IBU: ?

Aroom: Juba valades lõi õhu mingit alkohoolse joogi spetsiifikat täis. Üle klaasi serva võib tõesti portveini jälgi tajuda, korraks tekkis ka mingi viski tundmus, aga põhjalikumalt nuhutades on ikka selge veinivaadi spetsiifika. Selline hapukas ja kerge magusa tunnetusega. 

Maitse: Hohooo! Se on nüüd vägadi (tahtlik viga) huvitav jook. Algab selliselt kergelt hapukalt ja alkohoolselt, kahtlustaks nagu mingit odraveini, samas nurk on nagu mahedam. Ka see hapukus on kuidagi selge ja tugev, aga ei ole liiga intensiivne. Veinivaadi nüanss käib nagu ka pidevalt kaasas, mitte ei ilmne alles järelmaitses. Äärmiselt põnev õlu. Lihtsaid laagreid eelistavad õllesõbrad pööritaksid ilmselt selle õlle peale silmi. Aga mina rüüpan säravate silmadega. Hapukas, alkoholine, mingit teravilja spetsiifikat eviv ja  selget vaadi pitserit omav õlu. Põnev ja väga omanäolisel moel meeldiv.  

Kokkuvõte: Nii nüüd kui kirjeldus tehtud vaatasin, mida Karmo on arvanud. Erinevus on see, et tema proovis seda õlut päris värskelt ja ma ütleksin seda kirjeldust vaadates, et aeg on sellele õllele head teinud. Okei, on nüansse mis on vist kaotsi läinud, aga mitte midagi ebameeldivat ma küll ei suutnud tuvastada. Pigem on ajas lihtsalt see kaardipakk paremini läbisegatud. Igatahes kui te olete kuhugi sellise isendi alale pannud, ma eeldan, et praegu on täpselt see hetk kui ta ära tarbida. Wee Heavy / Scotch ALE stiil tuleb luubi alla võtta.
 
Hinne: 5

Huvitav fakt: Proovitud partii: 193.
Antud õlu on varjus olnud aastakese portveini vaadis.
Pareto printsiip on siis see klassikaline teooria, et asjad jagunevad 80-20 süsteemis. Näiteks et 80% maailma rikkust on 20% inimeste käes. jne. 
Nende koduleht ei räägi kahjuks õlledest midagi. Ka e-poodi neil hetkel ei ole. Ent ometi selle õlle kohta ma leidsin ühe lehe. Veebi lehitseja võib pidada seda ebaturvaliseks leheks. 

No comments:

Post a Comment