Thursday, September 26, 2024

A. Le Coq - Oktoobripruul

Nimi: A. Le Coq - Oktoobripruul / October Brew
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Plekk 0,5L
Alkohol: 5,3%
Algvirde tihedus: 12,9% P
Tüüp: Lager
Hind: 1,99€ + pant
Eelhäälestus: Veel üks A.Le Coq hooajalise sarja toode. Ent nüüdseks on Premium nende toodete nimest ära kaotatud. Sügisel on ikka ju Euroopa õlle skenel paslik Oktoberfestist rääkida. Ent kohe esimene tähelepanek. Saksamaa Oktoberfest õlled jäävad reeglina alkoholi sisalduselt sinna 6,0% juurde 0,2 kraadi alla või üles poole kõikumisega. Antud õlleke on lahjem. Kujundus viitab ka selgelt Saksamaale. Jääb siis loota vähemasti korralikku laagri õlut. 
Värvus: Kuldne
EBC: 9
Vaht: Vahtu läks ilusti ja seda sai circa pool klaasi. Vajub üpris rahulikult.
IBU: 25

Aroom: Ohoo, aroomi on isegi terakene rohkem kui keskmisel laager õllel. See on mõnusalt humalane ja kergelt hapukas. Pigem meeldiv. 

Maitse: Ka maitse on omapärane. Selle kerge hapuka nüansiga kaldud ta nagu veidi Kölschi poole, aga seda pigem vihjamisi, mitte otseselt. Ent samas võib mingit sakasapärast omapära siin tähendada küll. Ta on natuke nagu Oktoberfesti õlu, aga päris ei ole, veidi nagu Kölsch, aga päriselt ei ole. Aga normaalselt joodav laager on ta küll. Selline mõrkjas hapukas mõrkjas liinil kiikuv õlu. Maitset on omapära on, päris Vau! efekti ei ole, aga aktsepteeriva noogutuse teeb pea ära.

Kokkuvõte: Selliseks sügiseseks eri õlleks igati viisakas katsetus. Ma usun, et selle võib pigem soorituseks lugeda. Ta küll laveerib seal erinevate saksa laager õllede vahel, aga ei taotle seda, et oleks neist ükski, vaid lihtsalt üks tore eripruul. No ja laager õlu on ta kindlasti, ainult et veidi maitsekam, kui nad keskeltläbi kipuvad olema. 

Hinne: 4+

Huvitav fakt: See peaks siis olema aastakäigu eriõllede neljas liige. Kahte varasemat on juba ka taastoodetud, aga nüüd ongi küsimus, et kas antud õlleke vahetab välja selle Franconian Red Lageri, mis eelmisel aastal umbes samal ajal välja tuli?  Sama kiidan taaskord eriõllede algatust!
Kasutatud on Baierimaalt pärit Akoya ja Mandarina Bavaria humalaid.
Nagu juba mainitud, siis on nimest ära kadunud täiend Premium. 
Purgil tekst: "Sügisese lõikuspeo jaoks pruulitud traditsiooniline Saksa stiilis laager, mille rikkalik maitse ja kuldne värv äratavad meeltes soojade septembriõhtute nostalgia. Õlle maitsebuketti täiustab Baierimaa Akoya ja Mandarina Bavaria humalate eriline aroom."

Tootja infot: https://www.alecoq.ee/toode/october-brew/

No comments:

Post a Comment