Wednesday, September 25, 2024

Hiiu Õlle Koda - Kassari Talveölut

Nimi: Hiiu Õlle Koda - Kassari Talveölut
Päritolu: Eesti (Hiiumaa, Kassari)
Taara: Klaas 0,75l (patentkork)
Alkohol: 6,6%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Stout
Hind: 6.90€ + pant
Eelhäälestus: Kassari Õllekoja õlled on ju üldiselt täitsa mõnusad. Seega selline talvisem õlu võiks ju ka mõnus olla. Pudel stiili ei reeda, aga kodulehelt sain teada, et tegu on Stout õllega. Ootan siis sellist kerget joodavat stouti.
Värvus: Must
EBC: ?
Vaht: Ilus neljandik klaasi vahtu tekkis ja vajub meeldivalt rahulikult. 
IBU: ?

Aroom: Üle klaasiserva ujub kohvi ja röstitud linnaseid. 

Maitse: Konsistents on üllatavalt paks. Maitse on selline sirgjooneliselt rösteine ja mõrkjas. Keha on küllaltki tummine. Mingi talvine tunnetus on tal olemas küll. Magusaks ei saaks teda küll kuidagi pidada. Ma pean tunnistama, et talve õlult ma ootaks isegi maitses mingit vihjet alkoholile, aga siin seda küll ei ole. Lihtsalt sametine ja mahemõrkjas. Olemus on sellel õllel nagu Othello, selline suur ja jõuline tume mehemürakas, kes on veidike lihtne. Aga täiesti kergesti joodav õlu.    

Kokkuvõte: Üldiselt talveõlleks sobilik ja Stoutina äratuntav õlu. Ma pigem oleks oodanud isegi mingit lisavigurit või terake rohkem kangust, aga ka sellisena on ta väga lihtsasti joodav tummine õllemürakas. Mõrkjas ja röstine. Ent pigem selline sumeda hääleline, mitte kärkiv. Proovida tasub kindlasti, aga sellise hinnaprofiili juures ma pigem teda rohkem ei osta. 

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Partii: 070923/23 
See õlu on saadaval vii antud mõõdus 0,75L kui ka 0,33L pudelis.
Pudel ei reeda isegi õlle stiili, aga õnneks kodulehel on see ikka ära üteldud.

No comments:

Post a Comment