Tuesday, February 28, 2023

Pühaste - Sära

Nimi: Pühaste - Sära
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 5,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Berliner Weisse / Sour
Hind: 2,50€ + pant
Eelhäälestus: Berliner Weisse ei seostu esimese hooga mingite super elamustega, aga noh mõnikord võib ka õnneks minna. Sest Pühaste ju seostub elamustega. Ehk siis latt on madalal, aga väike lootus on. 
Värvus: Helekollane
Vaht: Vahtu läks väga hoogsalt. Vajub see vaht veidi kiirustades.
IBU: ?

Aroom: Aroom on hästi hapukas, meenutab marakuja mahla. Tuleb välja, et granadill on ka selle vilja nimi ja see on ka purgil kirjas.

Maitse: Huhuu, see on hapu. Ma pigem liigitaksin ta mingiks puhtaks Souriks kui Berliner Weisseks, sest need on ju üldiselt veidi kergema hapuga, aga ma võin ka eksida. Selline väga hapu mahl. No otseselt ei ole minu maitse. Iseloom on tal kindlalt olemas. Lubatud kookos ei pääse selles maitses küll esile, ananass on samasse auku hapu, et ta võib ka sellesse granadilli maitsesse sisse sulanduda nii, et ei saa arugi.  

Kokkuvõte: Üks jõuliselt hapu õlleke. Sellised pole päris minu klaasike õlut. Ehkki võib ta ära juua, aga teadlikult mitut sellist ei ostaks. Aga Souri sõpradele võib olla see maiuspala. Iseloomu tal on ja maitset ju ka, ehkki see on valdavalt hapu ja mahla nüansid pääsevad vähe esile.

Hinne: 3

Huvitav fakt: Kasutatud granadillil on rahvasuus mitmeid nimesid näiteks marakuja ja kirevili. 

Proovitud partii: 493

Tootja infot: https://puhastebeer.com/tooted/hooajalised/sara

No comments:

Post a Comment