Saturday, February 11, 2023

Saku - Rock - IPA

Nimi: Saku - Rock - IPA
Päritolu: Eesti (Saku)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 6,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: IPA
Hind: 1,39€ + pant
Eelhäälestus: Tavalist Saku Rocki olen ma pidanud juba palju aastaid raskesti talutavaks vedelikuks. Ehk õlleks, mida ma ei osta isegi sooduspakkumiste ajal. No väike lootus on, et antud õlleke on ehk törts parem. Tegemist peaks ju olema esimese partiiga ja need kipuvad Sakul isegi mõnikord joodavad olema. Eks näis.
Värvus: Merevaik.
EBC: ?
Vaht: Tekkis ilus mütsike ja enamust sellest hoiab ilusti.
IBU: 50

Aroom: Selline mõnusalt humalane, aga pigem ikkagi suurtootja IPA aroom.

Maitse: Esimene mõte on, et seda tavalise Rocki koledat maitset tal tõesti ei ole. Et põhiolemuses joodav õlu. Maitset on küll veidi tagasihoidlikumalt kui aroom lubas, aga üks keskeltläbi normaalne suurtootja IPA on ta küll. Julgeks isegi väita, et julgelt üle keskmise Saku tootevaliku hulgas. Algab mõõduka humalaga kuskil keskmaitses on üks õhem koht, aga lõpus algab kergelt mõrkjus, mis ka järelmaitses veel suus edasi pakitseb. Üldiselt täiesti joodav õlu. 

Kokkuvõte: Kui lähtuda sellest, et on tegemist IPA-ga siis võiks veidi nina kirtsutada, aga kui lisada epiteet suurtootja IPA, siis on igati aus õlleke. Mis kõige olulisem, tal ei ole seda koledat Saku heleda õlle sakilist maitset. Julgen väita, et võin seda õlut isegi veel osta. Ma loodan, et teda ei taba kõigi Saku õllede saatus, et pärast esimest partiid läheb kõik allamäge. Sest sellisel kujul on tegu täiesti normaalse õllega.

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Üle aastate üks Rock, mis kõlbab juua. Lisaks tunnustav peanoogutus ka selle eest, et purgile on märgitud IBU number, ehkki tundub, et see on veidi ülepaisutatud.

Tootja infot: https://www.saku.ee/et/products/rock/rock-ipa/?Ckey=29071

No comments:

Post a Comment