Thursday, February 23, 2023

Vormsi - Okkaline Õlu

Nimi: Vormsi - Okkaline Õlu
Päritolu: Eesti (Vormsi)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 7,5%
Algvirde tihedus: Pole antud.
Tüüp: IPA
Hind: Sõber tõi. Aitäh, Pets!
Eelhäälestus: Eelmine Vormsi oli küll täitsa joodav õlu, ehk see on paremgi. BB on ka antud isendil veidi üle, aga kõrge alkoholi sisalduse tõttu ma loodan, et see pole talle veel kahju teinud. Loodan maitsvat IPA-t.
Värvus: Merevaik.
EBC: ?
Vaht: Tekkis jõuliselt ligi poolde klaasi. Vajus normaalse kiirusega. Sõrme paksune kiht püsib pikalt ja kindlalt.
IBU: 58

Aroom: Ei tea kas tihke vaht hoiab aroomi kinni, aga väga tagasihoidlik on see. Veidi nagu karamelline ja mingi borodino leiva nüanss on ka juures.

Maitse: Maitse on mõnus ja ümar. Mõrkjust tajub juba sõõmu alguses. Kusjuures väga jõuline keha on tal. Kordagi ei teki mingit vesisuse kahtlust ka. Kogu aeg on suu maitset täis. Huvitaval kombel järelmaitsest ei jäägi väga tugevat mõrkjust suhu. Ta on kõigis etappides meeldivalt mõrkjas, aga lõpus oma otsa üles ei keeruta. Kusjuures mingit tugevat humala spetsiifikat tal maitses ei ole, aga maitsevaesust ka mitte. Igati aus õlu. 

Kokkuvõte: Väga mõnus tugeva maitsega jõuline õlu. Jääb ainult küsimus, et millest see okkaline tuleb, kas on mõnda okaspuud pruulimise juures kasutatud? Pudelipeal küll sellele kuidagi ei viidata. Selles humala spetsiifika puudumises võib olla muidugi süüdi see paar kuud üle aja vanus, aga ega ma sellest kuidagi puudust küll ei tunne. Väga mõnus joomine.

Hinne: 5-

Huvitav fakt: Poodides ma Vormsit pole enam väga kohanud, koduleht on neil ka ära kadunud ja isegi FB lehel on viimane tegevus toimunud 2018 (5 aastat tagasi). Hakka või kartma, et seda tootjat polegi enam. Siiski äriregistri kohaselt ikka tootmine hooti toimub.

Tootja infot: Kodulehte enam pole.

No comments:

Post a Comment