Monday, April 18, 2022

Steam Brew - Imperial Stout

Nimi: Steam Brew - Imperial Stout
Päritolu: Saksamaa (Mannheim)
Taara: Plekk 0,5L
Alkohol: 7,5%
Algvirde tihedus: 16,5°P
Tüüp: Imperial Stout
Hind: 1,25€ + pant
Eelhäälestus: Eelmine selle sarja vedelik vääris vaevu joogi nime. Nüüd nad väidavad, et on Imperial Stouti valmis teinud. Minu skepsis selle suhtes on jõuline.  
Värvus: Must
EBC: ?
Vaht: No mingi suht koht vaht püsib peal. Mis ImpStouti puhul teeb mind ettevaatlikuks.
IBU: 23

Aroom: No aroom pole küll imperial stout. Jälle on tunda kergelt karamellist maltoosat. No kurat tikutulega otsideski ei leia kohvi või šokolaadi aroome.

Maitse: Muide maitse ei olegi nagu kõige hullem. Maitses võib isegi mõrkjat šokolaadi veidi tajuda. Ja järelmaitses on isegi kerge kohvi mekk, see on küll lahustuv kohv, aga vaesel ajal pidi laululinnuks ka mõni muu asi kärama. Ka üldine konsistents pole väga hõre, kui suudad unustada, et see pidi olema Imperial Stout. Maitses on küll kerge lahjaldane tunnetus olemas, aga see pole hull. Ma arvan, et meie suurtootjate jõuluporteritega suudaks ta võistelda küll. Seente välimäärajas oleks tema juures määratlus, "tinglikult söödav".

Kokkuvõte: Ei tea, kas latt oli madalal või milles asi, aga seda õlut võib ju põhimõtteliselt isegi juua. Kuid loomulikult ei tohi vaadata tootja poolt antud liigi määratlust, siis lendate rämedalt orki. Aga sellise kergema porteri laadse tootena võib teda juua küll. Natuke on tal isegi maitset ja see polegi eemaletõukav. Lihtsalt kõike seda võiks palju rohkem olla.

Hinne: 3+

Huvitav fakt: Purgil on mingi pildike kirjaga "German Design Award Special 2020." Huvitaval kombel on mõlemal proovitud õllel mõned parameetrid samad. Algvirde tihedus ja IBU. Alkoholi sisaldus veidi varieerub. Kuna mujale kirja ei saanud siis märgin otsingu jaoks ära, et tootja on Eichbaum.
PS! Vaikselt kahetsen, et ei võtnud kunagi 10 palli süsteemi kasutusele.

Tootja infot: https://steam-brew.com/en/

No comments:

Post a Comment