Thursday, January 6, 2022

Mallaskoski - Lingonberry Sour

Nimi: Mallaskoski - Lingonberry Sour
Päritolu: Soome (Seinäjoki)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 5,0%
Algvirde tihedus: pole antud.
Tüüp: Sour ALE
Hind: Sain hea hinnaga.
Eelhäälestus: Eelmine selle tootja õlu polnud just päris minu klaasike õlut. No ja pohla õlu, vähemalt kõlab huvitavalt.
Värvus: Punasegreibi mahl.
EBC: ?
Vaht: Väga suurt vahukihti ei õnnestunud tekitada ja ja see vajus päris kiiresti.
IBU: (EBU) 25

Aroom: Ei tea kas see värvus juhib mind sellele rajale, aga aroom oleks nagu ka greibi oma. Kui hästi sihilikult proovida no siis võib pohla ka selles aroomis tunda.

Maitse: No nagu nimi lubab, siis esimene tunne on hapu. Ma pole kunagi täpselt aru saanud, kas sour ja gose peaksid olema erinevad stiilid või lihtsalt erinevad nimetused. Aga kui ette arvestada, et ta sinna hapude õllede sekka läheb, siis polegi nii paha. Täitsa omapärane ja värskendav. Hakka või arvama, et pohl on põhjamaade greip. Lõppmaitses on tunda marju küll, aga pimesi peaks neid pigem jõhvikateks, aga noh sugulaste värk. 

Kokkuvõte: Sourina täiesti arvestatav õlleke. Mõnusalt jõuliselt hapukas ja hästi kergelt soolane. Kui aga gose ja sour pole teie teema, siis võib temast ka eemale hoida. Mina ei kahetse, et proovisin, aga uuesti ma teda kuhugi hankima ei lähe. Aga kui kätte satub võin ära juua küll.


Hinne 3+.

Huvitav fakt: Kasutatud humalad: Perle, Nelson ja Sauvin.
Pohl on ladina keeles Vaccinium vitis-idaea ja mustikas lihtsalt Vaccinium. Ilmselt on tegemist põhjamaiste looduslike vaktsiinidega. :)

Tootja infot: https://mallaskoski.com/en/olut/mallaskoski-lingonberry-sour/

No comments:

Post a Comment