Friday, May 7, 2021

Põhjala - Õhtu

Nimi: Põhjala - Õhtu
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 5,5%
Algvirde tihedus: 15,6°
Tüüp: Porter
Hind: 1,99€ + pant
Eelhäälestus: Põhjala Stoutidega on kõvasti maiustatud. Seega ootused on kõrgel ka Porteri puhul.
Värvus: Must.
Vaht: Kena beežikas vaht istus ilusti peas.
IBU: 40

Aroom: Mõnus tumedašokolaadi hõng ja õige kergelt ka röstitud vilja.

Maitse: Oppa! Ma kartsin, et kuna alkoholi on vaid 5,5%, et siis on tulnud ka maitses tagasi võtta, aga ei. No loomulikult ei ole ta selline kissell, nagu Imperial Stoutid, ent maitset on siin küll ja veel. Aroomis lubatud mõru šokolaad on täiesti kohal ja kaasas on tal ka mingi kohvine keerutus järelmaitses. Ta ongi selline dieet dessert oma parimas tähenduses. No ja kaer tumedas õlles on alati hea. Meeldiv maitse elamus sellises kergema alkoholi volüümiga. Tal pole küll selline kõige kergem keha, aga seal on mingit õhku vahel. Igati meeldiv õlleke.

Kokkuvõte: No näed annab ka madalama alkoholi sisaldusega porterit teha ja nii, et maitses kompromisse ei tee. Viimasel ajal mulle tundub, et tumedad on minu rida ja see läheb kindlasti lemmikute hulka. Keha on täiesti olemas maitse on oivaline ja alkoholi on keskmise laagri tasemel. tõesti tore õlleke.

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Kerge alkoholisisaldusega, ent küllaldase maitsega porter on võimalik.
Kasutatud linnased: Müncheni linnas, kaerahelbed, Cara Pale, Cara 150, Cara 300, Carafa 2 Special, šokolaadilinnas, kasesuitsu rukkilinnas, laktoos
Humalad: Magnum, First Gold

No comments:

Post a Comment