Sunday, May 23, 2021

La Sagra - Suxinsu

Nimi: La Sagra - Suxinsu
Päritolu: Hispaania (Toledo)
Taara: Klaas 0,75L (Šampuse pudel)
Alkohol: 9,1%
Algvirde tihedus: 18%
Tüüp: Triple Rubia ALE / RB: Belgian Triple
Hind: Naabrimees välismaalt tõi. Aitäh, Tõnu!
Eelhäälestus: Puhas leht. Aga šampa pudel lubaks nagu alati elitaarsust.
Värvus: Pruunile kalduv merevaik.
EBC: 22
Vaht: Ei kippunud eriti tekkima, kuna pudelist valamine takistas sujuvat voolamist. Järel kallamistel õnnestus kerge müts tekitada, aga see oli pigem kiiresti hajuv. 
IBU: 11

Aroom: Tapvalt karamelline ja marjadega. Veidi on isegi alkoholi aroomis tajuda.

Maitse: Magustoit, kerge veini essentsiga. Meenutab tugevalt Belgia ALE-e Aga pean tunnistama, et mulle Belgia Ale meeldib, eriti veel Triple-na. Igati mõnus suutäis. Üldpildilt magus, väikese mõrkja varjundiga. Veidi palju on ka maitses alkoholi tunda. Aga selliseks mekutamise õlleks suurepärane. Keskmaitses on ka mingi noot, millele ma nime ei oska anda, aga ka see on meeldiv. 

Kokkuvõte: No lihtsalt suurpärane õlleke. Mille puhul võib tõdeda, et jumal tänatud, et ta ainult 0,5L ei ole. Jalaga klaasist väikeste sõõmudena nauditav õlleke. Võtad sõõmukese ja "pauh" on suu maitseid täis. Kindlasti soovitan. Nagu siin mekutamise ajal välja uurisin, siis RateBeer ongi ta Belgia tüübiks liigitanud, seega mu tundmused pidasid paika. Kui satub teele, siis soovitan haarata. 

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Kodulehe inglisekeelne versioon ütleb õlle tüübiks Blond Triple ALE. Muide üllatus-üllatus rubia ongi hispaania keeles blond, kuigi sõna kuju tekitab teistsuguse ootuse.
Seda on saada ka 0,5L pudelis.

Tootja infot: https://www.cervezalasagra.es/portfolio-items/la-sagra-suxinsu-75/?lang=en

No comments:

Post a Comment