Monday, March 22, 2021

Saku - Koduõlu

Nimi: Saku - Koduõlu
Päritolu: Eesti (Saku) / Tootja: Leedu (Švyturys-Utenos Alus)
Taara: Klaas 0,5L
Alkohol: 4,8%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Koduõlu / Lager
Hind: 1,35€ + pant
Eelhäälestus: Mäletan, et kunagi varem oli ka Sakul sellenimeline toode valikus. Ma mõtlesin tookord, et miks täiskasvanud mehed teevad selliseid poisikese tempe. Nüüd olen ootuses, nagu ajakirjanik, kes on esitanud Jüri Ratasele, ei või jah vastusega küsimuse. Ehk siis aiman, mis sealt tuleb, aga olen valmis üllatuma. 
Värvus: Pruun
EBC: ?
Vaht: Oli alguses päris ilus, aga ruttas minema.
IBU: ?

Aroom: Aroom on küll selline jõuliselt pärmine, nagu üks koduõlu käib.

Maitse: "Jüri Ratas tänab selle küsimuse eest. Ta leiab, et lauale pandud küsimus vajaks esmalt pikemat analüüsi..." Noh koduõlle moodi ta on küll. Aga üldiselt tähendab see seda, et ma väga ei vaimustu. Küllaltki kerglane ja pärmine jook. Ehk siis lubadusele nagu vastab, aga rõõmu väga ei valmista. Siiski tuleb tõdeda, et juua kannatab, aga rõõmu ei valmista. Maitses pole midagi peale nisu ja pärmi väga märgata kui siis õige kerge karamell järelmaitses.

Kokkuvõte: Punktid tulevad püüde eest valikut mitmekesistada, aga toode ise ei veena. Masslaagrist on siiski tsipake üle. No ja kurat küll, toiduvärvi on õllele lisatud, kuhu see kõlbab? Ei selle pealt punktid jälle kukuvad. Teed õlle, siis las ta on oma naturaalset värvi. Sooviti parimat, aga välja tuli...

Hinne: 3-

Huvitav fakt: Jälle pakutakse Saku kaubamärgi all E-lisandiga õlut.
Antud toode on kantud alkoholi registrisse 11. märtsil 2021. eelmine Saku -Koduõlu oli viimati sissekantud 2015.

Tootja infot: https://www.saku.ee/et/products/saku/saku-koduolu/?Ckey=29071

No comments:

Post a Comment