Monday, March 1, 2021

Cortes - Extra Cerveza

Nimi: Van Pur - Cortes - Extra Cerveza
Päritolu: Poola (Varssavi)
Taara: Klaas 0,33L (Keeratav kork)
Alkohol: 4,5%
Algvirde tihedus: pole antud.
Tüüp: Hele Lager
Hind: sain hea hinnaga.
Eelhäälestus: 90-nendatel oli helikasettide puhul käibel mõiste "poola originaal" mis tähendas, et tegu on Poolas toodetud võltsinguga, mis näeb hea välja. Antud juhul tundub mulle, et tegemist on Poola Corona õllega. Vähemasti marketing tundub sedasi suunatud olevat.
Värvus: Kollane
EBC: ?
Vaht: Kadus üpris kiirelt.
IBU: ?

Aroom: Aroomiski on tunda riisi ja maisi, nagu sellisest läbipaistvas pudelis olevast õllest võib oodata.  

Maitse: Tüüpi on nad üpris hästi tabanud. Ainult võib-olla grammike liiga magus on see jook saanud. Aga kuskil festivalil palava ilmaga kuuendaks õlleks kõlbab ilmselt küll. Magus riisi ja maisi õlu. On selliseid hullemaid saadud, aga ka paremaid.

Kokkuvõte: Poolakad, on peaaegu oma "poola originaaliga" Coronast, hakkama saanud. Natuke on siiski konspektid sassis olnud ja veidi on suhkrut peale keeratud. Häda korral kannatab juua küll, aga üldiselt ma läbipaistvas taaras tooteid õlledeks ei pea. Mõne üksiku erandiga ja need on reeglina UK aladelt pärit. 

Hinne: 2-

Huvitav fakt: Põnev võte, proovida mõjuda mehhikopäraselt. No ma ei tea, kas see on meelega tehtud pull, aga cortes tähendab hispaania keeles kärpeid/lõikeid, ehk siis sisuliselt ütleb ka nimi, et tegemist on vaese mehe Corona õllega. :)
NB! Üritage ta kindlasti enne soojaks minemist ära juua....Või muidu....

Tootja infot: http://www.vanpur.com/produkty/cortes-extra.html

No comments:

Post a Comment