Saturday, October 31, 2020

Pööningu Pruuliköök - Nõod Avinurmes

Nimi: Pööningu Pruuliköök - Nõod Avinurmes
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: klaas 0,33L
Alkohol: 11,1%
Algvirde tihedus: 1.097
Tüüp: American Barleywine
Hind: Sõber Ragnar saatis. Aitäh!
Eelhäälestus: Jälle uued teated Pööningult. sealt on tulnud palju head. Mõned teated on jäänud ka segaseks. samas on see vist esimene Barleywine mu blogis.
Värvus: Kastanpruun
EBC: ?
Vaht: Hoiab mütsi soliidselt peas.
IBU: 80
Aroom: selline mõnus käsitööõlle hõng. On midagi magusat, ütleks suisa mesist. Ja kuskil kaugel eemal on ka pärmi meeldiv uduloor.

Maitse: Tohohh, mis see nüüd oli! Lonksan uuesti. Hee, see on päris põnev õlleke. Mõrkjus algab juba poole maitse pealt. Muide see mõrkjus läheb üle magusaks, mitte vastupidi ja lõpus jääb uuesti mõrkjus järelmaitsesse mängima. Ja ka maitses on mingi mesine noot tunda. Peab tõdema, et põnev ja täiesti sümpaatne õlleke. Mõnusalt kohal oleva kehaga, ütlesin isegi, et need nõod kalduvad ülekaalule. Mõrkjas-magus-mõrkjas. Meeldiv kange õlu. Muide andmata maitses alkoholi kohta otsest vihjet.

Kokkuvõte: Tundub, et peab sellesse õlletüüpi rohkem sisse vaatama. Sest vähemalt antud juhul on tegemist äraütlemata meeldiva joogiga. Mõru magus õlleke, tuleb kohe meelde ütlus, "saab nutta, saab naerda". Korraliku kehaba maitse keerutusega õlu. Meeldiv.

Hinne: 5

Huvitav fakt: Neid nõbusid ma isiklikult ei tunne. Konkreetne õlu on tehtud 1.10.2019

Tootja infot: Igasugune info selle tootja kohta, internetis puudub.

No comments:

Post a Comment