Sunday, October 11, 2020

A. Le Coq - Šerri Porter

Nimi: A. Le Coq - Šerri Porter
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Klaas 0,5L
Alkohol: 6,5%
Algvirde tihedus: 17%P
Tüüp: (Baltic)Porter
Hind: 1,25€ + pant
Eelhäälestus: Siiani pole alecoqi eriporterid mind väga veenda suutnud. Loodan, et see muutub.
Värvus: Must
EBC: 170
Vaht: Kadus üpris kiirelt.
IBU: 18
Aroom: Ära sa märgi, aroomis on šerrit tunda, või vähemasti tammevaati. Pluss veel kohvioad. Ja see kõik meenutab midagi...
Maitse: Esmalt on tunda baltic porterile omane kerge keha, võiks isegi tõdeda, et veidi vesine. Keskmaitse on ebamäärane ja hapukas. Ent lõppmaitse on oota... Ma tean!!! Kalevi "Kohvi näts"! Kas mäletate? Muide peale sõõmu jääb suhu mingi kerge jahune krobelisus. No mingi omanäoline maitse on tal olemas. Ent keha puudumine teeb veidi nõutuks, aga suurtootjate porterite arvestuses pole väga viga. Joodav "Kohvi näts". 

Kokkuvõte: Kui nimega porter kangastub teile hea tummine õlleke, siis võite törtsu pettuda. Selle isendi keha tundub olema isegi lahjaldasem kui nende jõulu porteril. Vähemasti on mingi omalaadne maitse olemas.  Lõpp kokkuvõttes polegi väga hullu, aga ega midagi rõõmustavat ka mitte. Poleks seda maitse nüanssi võiks isegi ütelda, et igav.

Hinne: 3

Huvitav fakt: Pudel väidab, et tegemist on mingi jõulu kollektsiooni õllega, eks saab näha. Samas Sakul on juba mõnda aega mitu jõulu õlut.

Tootja infot: https://www.alecoq.ee/toode/le-coq-serri-porter/

No comments:

Post a Comment