Monday, October 5, 2020

Löwenbräu - Oktoberfestbier

Nimi: Löwenbräu - Oktoberfestbier
Päritolu: Saksamaa (München)
Taara: Klaas 0,5L
Alkohol: 6,1%
Algvirde tihedus: 13,7%
Tüüp: Hele laager.
Hind: 2,60€ + pant
Eelhäälestus: No Löwenbräu on ju hea ja kuna sel aastal pole Paulaneri Oktoobri õlut näinud siis looda, et on vähemalt võrdväärne.
Värvus: Kuldne (heledam)
EBC: ?
Vaht: Vajus üpris kiirelt.
IBU:  ?
Aroom: selline lihtne saksa laager, millel on see mingi nüanss, mis meenutab lapsepõlve plastiliini.
Maitse: Lihtne selge ja klaar laager. Täpselt selline, et kallad liitrise kannu jutuajamise kõrvale sisse ja ta ei võta tähelepanu jutuajamiselt ära. Ehk siis pole midagi halba ja sammas ei eristu millegi eredaga. Kergelt joodav janukas, aga nagu Oktoberfestikad ikka siis alkoholisisaldus 6% ja isegi gramm rohkem, paneb küll teatavad mahu piirangud. Hea kerge laager.
Kokkuvõte: Kindel saksa kvaliteet. Maitseõlut sa sellisest õllest ju ei oota, aga janukustutajana on ta igati aus. Maitses pole ühtegi viga, selge ja klaar, aga ka üpriski kerge. Igati joodav õlu. Ilmselt ka lihtsad õllejoojad ei krimpsuta tema peale nina. Loomulikult on järgitud Reinheitsgbot traditsiooni.

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Väga toitev õlu 100ml annab 53Kcal. Etiketil on koostis ka eestikeeles ära toodud ja seal on ka üks nunnu trükiviga nimelt üks koostisosa on "umal" samas teine koostisosa on humalaekstrakt.

Tootja infot: https://loewenbraeu.de/loewenfuetterung/loewenbraeu-oktoberfestbier/index.php

No comments:

Post a Comment