Tuesday, June 13, 2023

Karksi - Kloostriõlu

Nimi: Karksi - Kloostriõlu
Päritolu: Eesti Turustaja: Mobec (Lehmja) / Tootja: Tartu - A. Le Coq
Taara: Klaas 0,5L
Alkohol: 5,0%
Algvirde tihedus: 10,0%P
Tüüp: Hele Lager
Hind: 1,36€ + pant
Eelhäälestus: Need Tartus toodetud Karksi brändi erinevate religioossete tegelastega õlled on olnud erineva väärtusega. Jääb vaid loota, et see on üks normaalne laager õlleke. Aga väga kõrgele ma oma ootuseid ei kruti.
Värvus: Kuldpruun
EBC: 13
Vaht: Ilusa mütsi suutis tekitada ja see vajub rahulikult.
IBU: 15

Aroom: Selline laager õlle humala aroom on, meenutab päris tugevalt Alexandrit.

Maitse: Ära sa ütle täitsa lihtsalt libisev laager. Aroom lubas veidi tugevamat maitsenurka, aga see pigem kaldub isegi lahja poole. Maitses on ka mingi õrn, aga naljakas apteegi hõng. See on muidugi mingi pisike nüanss ja lisab lihtsalt omapära. Ma julgen väita, et terake üle keskmise masslaagri. Lihtsalt joodav ja ei mingit ebameeldivat spetsiifilist maitsevarjundit.

Kokkuvõte: Üllatavalt normaalne õlu. Kuna need Karksi õllede kujundused on sellised prostad, siis välimus ootusi üles ei kruti, aga seda toredam on üllatuda maitse kohapealt. Tekib küsimus, miks Tartul enda valikus sellist mõnusat lihtsat laager õlut ei ole. Jääb mulje, et see on Karksi Heleda Eripruuli mantlipärija, või noh kloon. Igati mõistlik masslaager.  

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Kusjuures seda õlut pole alkoholiregistris kirjas. Aga ma eeldan, et Karksi brändi kandvad tooted valmistatakse endiselt A. Le Coq-is. Üks hea sõber mulle just mõni päeva tagasi helistas ja küsis, et kus on need Karksi õlled tehtud, sest ta arvas, et endiselt Karksis.  

Tootja infot: Tootel koduleht puudub.

3 comments:

  1. Tere. Kas saaksite teha nii et Teie reviewe saab sorteerida õlle päritolu riigi poolt?

    ReplyDelete
  2. Tere! Üldiselt saab, aga kui neid labeles-eid kasutada siis ei anna kõiki vastuseid. Sest ma hakkasin neid lisama alles aastake tagasi. Ma arvan, et kui otsingusse maa nimi kirjutada siis ehk leiab.

    ReplyDelete
  3. Karksi tehas lammutati maha, kõrval asuv tööstus ostis krundi ära.

    ReplyDelete