Tuesday, July 20, 2021

Hiiu Õlle Koda - Kassari IPA

Nimi: Hiiu Õlle Koda - Kassari IPA
Päritolu: Eesti (Hiiumaa)
Taara: Klaas 0,33l
Alkohol: 5,9%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: IPA
Hind: 2,50€ (Pant sees)
Eelhäälestus: Kassari Eripruul oli igati aus jook. Ootused on kõrgel.
Värvus: Kuldpruun
EBC: ?
Vaht: Väga ilus müts tekkis ja vajub rahulikult. Hoiab isegi ilusti. 
IBU: ?

Aroom: Üllatuslikult ei ründa tugevad humalad. Humalat aroomis on, aga see on mingi magusa ja vaskse segune. Üldpilt on hoopis pigem leivane. Selline hapukas leib.

Maitse: No pimetestis ma teda IPAna küll ei oskaks väga määratleda. Põhiolemuselt pigem leivane ja siis lõppmaitses tuleb ka kena ports mõrkjat kohale. Lõpus jääbki suhu selline üle keskmise mõrkjas tundmus. Joodav ta ju on, aga mingiks väga heaks õlleks ma teda määratlema ei kipu. Vähemalt ei ole ka sellel mingit liigset pärmi ega poolikut protsessi pudelis, selle eest võib tunnustavalt noogutada.

Kokkuvõte: No selle õllega on ma nüüd küll eriti rahul pole. Esiteks IPA see pole, äkki on see hoopis mingi hiidlaste nali. Hädapärast juua kannatab, aga gourmet produkt ta nüüd küll ei ole. Põhiliselt mõrkjas. Aga veelkord kordan, et ka sellel õllel polnud sellist pärmi jääki ja elu sees, nagu eelmisel hiiu õlletootjal kippus olema.

Hinne: 3

Huvitav fakt: Partii: 040121/77 
Kahtlustan, et tegemist on mingi hiidlaste naljaga, sest IPA see küll ei ole.

Tootja infot: Päris toote lehekülge neil pole.

2 comments:

  1. jah - iidlesena pean nöustuma ja mo söber on mooga sama meelt, et IPA see pöle. Kuigit pruulmeister ise arvab asja täitsa öige olevat. Aga parim enne ajaga: 13.01.22, mille partiinumbris kolmas ja neljas number olid 1 ja 1 ähk siis 11. kuul järelikult pudeldet - see Kassari IPA oli paha maetsega (kraanikausist alla küll äi valanud), aga kuu aega hilisema ajaga parim enne: 13.02.22 oli jällegi korras. Aga jah - IPAks mina Kassari IPAt pidada küll äi saa. Aga pruulmeister tundub endas kindel olevat ja väidab, et see ölut igate IPA kohaselt pruulitud.

    ReplyDelete
  2. aga üldiselt Kassari Pruulikoja ölledest - mina ja mo kaaslane , kes me tegelikult oleme hekledate öllede soosijad rohkem, oleme Kassari Kala- ja Ölle festil Kassari Tumedat Heledast paremaks hinnanud. Ja Kasari Talveölut on mo mäletamist mööda samuti hää olnud. Ent see Eripruul (belgia pärmiga pruulitud) - no pöle ükski belgia ölut seni minus mingeid ahhaaelamusi tekitanud. Ja poodides meil suhkrulisandita belgia öllesid pölegit saadaval.

    ReplyDelete