Thursday, April 1, 2021

Scheldebrouwerij - Dulle Griet

Nimi: Scheldebrouwerij - Dulle Griet
Päritolu: Belgia (Meer)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 6,5%
Algvirde tihedus: pole antud
Tüüp: Belgian Style Dubbel
Hind: Sain hea hinnaga.
Eelhäälestus: Eelmine selle tehase toode oli täitsa joodav.
Värvus: Punakaspruun
EBC: 75
Vaht: Püsis enamvähem.
EBU: 22

Aroom: No rammu on tunda. Kaldub sinna porteri suunda, aga siiski mitte. Marjad ja karamell.
 
Maitse: Ohoo. Oleks nagu mingid marjad, aga nad on nii meeldivalt taustal. Põhi joones on röstitud vili ja karamell. Täiesti sümpaatne õlleke. Sõõmu alguses oleks nagu alkoholi tunda aga järelmaitse ei ole seda küll. algab raskelt, aga keerutab enese kergeks. No mulle meeldib see daam. Just tema mitu nägu. 
   
Kokkuvõte: Väga mõnus õlleke. Selline rasket meenutav, ent ometi kerge õlu. Seda siis sõna kerge kõige paremas mõttes. See karamellirösti jõulisus keerleb millekski peeneks ja juba soovid järgmist sõõmu. Täpselt ei oskagi sellele õllele näppu peale panna. Aga üks on kindel, ta on maitsev!

Hinne: 5

Huvitav fakt: Dulle Griet, tuntud ka kui Mad Meg (Hull Meg), on flaami rahvaluule kuju, kelle kohta räägib Flaami renessansikunstnik Pieter Bruegel Vanem 1563. aastal. Maalil on kujutatud virago Dulle Griet, kes juhatab naistearmee põrgu rüüstama ning mida praegu hoitakse ja eksponeeritakse Antwerpenis Mayer van den Berghi muuseumis. (Wikipeedia) Sama nime on kandnud ka üks kahur. Kangelanna ja kahur on mõlemad pudeli etiketi pildil ka kujutatud. PS! Koduleht tootjal on ka vaatamist väärt. Kuidas õlu skrollib ennast teksti taustal. 

Tootja infot: https://scheldebrouwerij.com/en/bieren/dullegriet/

No comments:

Post a Comment