Wednesday, February 10, 2021

Suurupi Pruulikoda - Kõrvetav Aapua: Lunastus

Nimi: Suurupi Pruulikoda - Kõrvetav Aapua: Lunastus
Päritolu: Eesti (Suurupi)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 5,0%
Algvirde tihedus: Pole antud.
Tüüp: Reaper ALE?
Hind: Idee autor andis. Aitäh!
Eelhäälestus: Kui Suurupi vikati mees oli sõit, siis see pidi olema sõit turboga. 
Värvus: Merevaik.
EBC: ?
Vaht: vajus normaalses tempos.
IBU: 17
SHU: 100 000
Aroom: Mõnus vaskne humal, aga pipar nagu ennast nagu ei reedagi.

Maitse: Oh jaa. On küll. Taaskord sama fenomen, tõmbad esimese lonksu ära ja otsaesisel hakkavad poorid pakatama. Selles koosluses hakkab tõesti juba pipra jõud veidi ülejäänud õlut tahaplaanile suruma. Selle õllekese puhul tekib isegi huulele kerge sagin. Võikski ütelda, et tegu on pigem piprajoogiga õlle baasil. No aga mulle sellised ekstreemsused meeldivad. Neli lonksu võetud ja pea on märg. suu ka õhkab, aga otseselt õnneks ei põle. Jõulise pipraga õlleke, mis ajab kere soojaks.

Kokkuvõte: Jah selles koosluses on pipar isegi veel jõulisem ja kergemate pipratarbimise harjumustega inimesed või päris ära ehmatada. Pudelil olev tekst ähvardas ka kõri kallale minna, aga seda ma hetkel ei tunne.  Küll näen hetkel higipiiska mööda nina silmast möödumas. Ma arvan, et kerge külmetuse ja kinnise nina puhul on see üks väär abimees. Ekstreemne, ent siiski võluv.  Kui miski grammike häirib on see, et õlu jääb väga tahaplaanile, aga poole hullu. Ehk siis pipart on peale keeratud vana põhimõtte järgi, "Pooleks ja pool ringi peale."

Hinne: 5-

Huvitav fakt: Pudelil on tore tkest:
"Oled kalamees, jah? Siis otseloomulikult oled sa ka mõelnud, mis tunne võib olla kalal, kui sööta haarates terav konks ta kõri lõhub? Sa tegelikult ju tead vastust, on ju nii.
 Lunasta oma patud Neptuni ees! Võta see Carolina Reaperiga rikastatud humalarüübe, mille Suurupi Pruulikoja meister on sulle kokku keetnud ja joo see ära! Las su kurgu kõrvetus manab su silme ette kõik su püütud kalad, kes su konksu otsas on tundnud sama! vabasta ennast sellest taagast, tundes kordki seda mida kalad...  
  Et uuel aastal seda korrata ikka ja jälle...

Kivi kotti!"

Pean tõdema, et olen peast kalamoodi märg. :)

PS! Peale selle õlle joomist järgmine klaasi valada, siis kannab seegi kerget pipra taaka. 


Tootja infot: (Aapua FB leht) https://www.facebook.com/Aapualures-106547614513466

No comments:

Post a Comment