Thursday, February 11, 2021

Булгарпиво - Пятницкое Светлое (Bulgarpivo - Pjatnitskoje Svetloje)

Nimi: Булгарпиво - Пятницкое Светлое (Bulgarpivo - Pjatnitskoje Svetloje)
Päritolu: Venemaa (Tatarstani vabariik  - Naberežnõje Tšelnõ (Набережные Челны) )
Taara: Klaas 0,45L
Alkohol: 4,1%
Algvirde tihedus: 11%
Tüüp: Hele Laager
Hind: 0,90€ + pant
Eelhäälestus: Venemaalt on ka head õlut tulnud. Tatarstani vabariigi kohta andmed puuduvad.
Värvus: Kuldne
EBC: ?
Vaht: Kadus kiirelt.
IBU: ?

Aroom: Mingi selline vana õlleka hõng levib selles aroomis. Odra vihuga saad vastu vahtimist ja mingi imelik nüanss on ka juures.  

Maitse: Sõõmu alguses tundub imelik, siis läheb nagu huvitavaks ja lõpus on selline segadus. Põhiolemuselt kaldub magusapoole. Kurat küll, no see on kummaline. Kohati meenutab meeõlut. Ja ma ei suuda otsustada, kas ta on äge või natuke jõle. Vahi tatarlasi mõistatuse ette veeretanud. No omanäoline on ta kindlasti. Veidi meenutab liisunud õlut ja on törts liiga magus. Huvitav, kas suhkur on pärast pärmi töö lõppu lisatud. No tekitab segaseid tundeid, seega igav ta ei ole. 

Kokkuvõte: Väga müstiline õlu ma ei suuda otsustada, kas ta on huvitav või halb. Ilmselt huvitav, aga halb. Samas tatarlased erinevad eestlastest välimuselt, ilmselt on maitse eelistuste erinemine ka siis loogiline.  Kurat, see ikka vist on pigem halb. Jääb loota, et Mürka seda Unicsis mängides jooma ei pidanud.

Hinne: 1

Huvitav fakt: Pudelil ja kodulehel on ära toodud et süsivesikuid (ilmselt põhiliselt suhkrut) on 4,6 grammi. Pudelil olev märge ütleb, et umbes 4 grammi. Õlletehas on väidetavalt sama vana kui mina. :)
See on nii halb, et alguses ei saa arugi, kas ta on halb.
Iga minuti järel toon hinnet poole palli võrra alla.

Tootja infot: http://www.bulgarpivo.ru/catalog/pivo/pyatnitskoe-svetloe/

No comments:

Post a Comment