Monday, June 24, 2019

Lielvārdes - Upeņu Stauts

Nimi: Lielvārdes - Upeņu Stauts
Päritolu: Läti (Liepaja)
Taara: klaas 0,5l
Alkohol: 5,4%
Algvirde tihedus: pole antud
Tüüp: Mustsõstra Stout
Hind: 1,14€ (Lätis)
Eelhäälestus: Teine katse sellel kõrgusel. Eelmisel korral lendas selle õlle pudel külmikus pilbasteks. Kapp lehkas veel kaua mustsõstra järgi.
Värvus: Punakaspruun
EBC: Koduleht ütleb "mustsõstar" muide nende pildil on klaasis hele õlu. :)
Vaht: Kadus, nagu poleks olnudki.
IBU: 15
Aroom: Kallates tunned, kuidas vajud vaikselt mustsõstra põõsasse.
Maitse: Oh raip see on päris magus. Sellepärast see kapp kleepiski nii hirmsalt peale pudeli plahvatust. Mina ei peaks maitse järgi teda küll stoutiks, pigem selline iseseisev nähtus, see on nagu Kriek, aga mustsõstrast. Maitse lõpus on hästi kerge stouti varjund see vilksab läbi hetk enne kui paksult magus järelmaitse suhu jääb. Selline jõuliselt magus õlleke.

Kokkuvõte: Huvitav ja kindlasti mitte halb õlu. Aga veidi liiga magus ja marjane, et teda päris õlleks pidada. Aga sellest hoolimata täitsa joodav. See ilmselt vääriks mingit omaette liiginime, näiteks "Blacrant". Ütleksin, et selline klassikaline naistekas.

Hinne 4.

Huvitav fakt: Tehtud kõrge kvaliteediga mahlast. See oli tookord esimene, aga siiani teine, ise plahvatanud õllepudel minu ajaloos. See lõhkes külmikus, üks teine aga lihtsalt garaažis. Kodulehe reklaampildidl on neil valetvärvi jook klaasis.

Tootja infot: http://lielvardesalus.lv/produkti/lielvardes-upenu-stauts/

No comments:

Post a Comment