Friday, June 7, 2019

Dub i Obrutš. - Võderžannoje (Дуб и Обруч - Выдержанное)

Nimi: Dub i Obrutš. - Võderžannoje (Дуб и Обруч - Выдержанное)
Päritolu: Venemaa (Uljaanovi Oblast)
Taara: Klaas 0,5L (potška)
Alkohol: 6,3%
Tüüp: Hele laager
Hind:  1,45€ + pant
Algvirde tihedus: 16%
Eelhäälestus: Veel üks Uljaanovski potška, ehk on taaskord joodav.
Värvus: Kastanpruun
Vaht: Kadus kiirelt.

Maitse: Aroom on selline heale vene laagrile iseloomulik hõrgult karamelline. Oo jaa see on päris tugeva maitsega õlu. Tugevalt karamelline ja maitsejärgi võiks arvata, et kuskil tammevaadis logelenud. Järelmaitses on ka mingisugune magusus. Kindlasti on sellel väga mõnus omapära. Tamme mõrkjust ja karamelli magusust põnevas segus. Sõõmudes o kahjuks ka tunda veidi alkoholi rohkust. Üldiselt meeldiv õlleke.

Kokkuvõte: Põnev kange õlu. Muide koduleht väidab, et see ei ole kangestatud õlu, vaid on saanud oma pöörded naturaalses protsessis. Veidi see tugev alkoholisisaldus ja selle vari ka maitses on sellised miinus poolele langevad asjad, aga üldjoontes on tegemist meeldiva õllekesega. 

Hinne 4+.

Huvitav fakt: Pudel on keeratava korgiga.

Tootja infot: http://www.trehsosensky.ru/production/dub-i-obruch/vyderzhannoe/

1 comment:

  1. See õllest sai pärast esmast kogemist eelistatuim õlu. Pean silmas klaaspudelis liitrist varianti. Peipsikülas müüdi lisaks sellele samanimelist plastikpudelis ja sellel lööb läbi piirituse maitse ja üldse kehv ja ei kannata võrdlust klaaspudelis keeratava korgiga pakutavaga. Too siin kirjeldatav on mu meelest ülihea, teeb hetkega "humalasse", aga ei vähenda tegutsemisvõimet, koordinatsiooni ja säilitab justkui kaine mõistuse. Tundub tervislik, elus ja toitev, ilmselt ka hea b-vitamiini sisaldusega. Taolist head õlut sai viimati kogetud Londoni bubides.

    ReplyDelete