Wednesday, August 22, 2018

Õllenaut - Vaskne

2018
Nimi: Õllenaut - Eripruul - Vaskne
Päritolu: Eesti (Saue)
Taara: Klaas 0,5L / (2022) Plekk 0,5L
Alkohol: 4,9%
Algvirde tihedus: 12,3%
Tüüp: Amber ALE ? Red ALE?
Hind: (2022) Purk 1,79€ + pant.
Eelhäälestus: Vasksed õlled mulle meeldivad. Õllenaut ja 0,5L pudel, põnev.
Värvus: Kastanpruun
EBC: 25
Vaht: Hajus kiiresti ära.
IBU: 27

Aroom: Leivane kali.

Maitse: Esmamulje on küllaltki mahe. Ning siis läbi kerge hilisküpsenud pärmi tuleb kohale ka kerge vaskne maitse. Oma üldises maitsepildis meenutabki ta sellist kvaliteetset koduõlut. Muide ka värvus ja seguse/sogasuse aste noogutavad sellele variandile kaasa. Aga kindlasti ei tähenda see seda, et õlu kehv oleks. Aga võib-olla veidi mahedam kui ootasin. Ilmselt panin klaasi valikuga ka veidi mööda, aga kuna pudelil täpsemat liigimääratlust ei olnud lähtusin suurusest. Joodav õlu.
2022


Kokkuvõte: Seoses pudeli mõõduga ja täpse liigimääratluse puudumisega, veidi segadust tekitav. Ent siiski peitub selles pudelis täiesti joodav õlu. Nimes lubatud vaskset maitses on, aga võiks isegi rohkem olla. Aga üldjoontes täitsa joodav õlu. Hinne 4-.

Huvitav fakt: Partii 366. Kuskil olla kasutatud sellist kirjeldust: "Meie massiõllelaadsed käsitööõlled on vastusena käsitööõllelaadsetele massiõlledele"

Tootja infot: http://ollenaut.ee/sort/eesti-rukki-eil/

Taaskülastus 2022: Ma ütleks jah, et ta meenutab sellist leivakalja õlut. Üldiselt põnev õlleke vahelduseks. Üldiselt pole mu arvamus sellest muutunud. Proovitud purgi partii oli: 607.

No comments:

Post a Comment