Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 12,5%
Algvirde tihedus: 30,4°
Tüüp: Imperial Stout
Hind: 3,49€ + pant
Eelhäälestus: Põhjala Imperial Stout õlled on ju kvaliteedi märk omaette. Antud juhul on siis maitsele antud lisavääringut vahtrasiirupiga. Ootan ilmselgelt magustoitu.
Värvus: Must.
Vaht: Natuke tuli meelitada ja ilus pruunikas vahumütsike tekkis, ning mingi osa püsis päris hästi.
IBU: 45
Aroom: Aroom on tapvalt magus ja kohvine. Mul on nagu mingi ettekujutus vahtra siirupi aroomist ka, aga seda ma väga selgelt ei taju. Äkki see veidi kõrbenud suhkrusiirupi joon aroomis?
Maitse: Oh püha issand, see nektar on ikka paks. Maitses domineerib ka mindi selline kõrbenud tunnelm. Veidi kõrbenud suhkrut, natuke kõrbenud kohvipaksu ja ilmselt ka peotäis kõrbenud vahtrapuud. Kogu see kooslus loob sellise huvitava magusmõrkjas maitsekogemuse. Ja seda mõrkjat on siin üle keskmise, võiks suisa ütelda selle mõrkjuse kohta kirbe. Ta on küll tore ja joodav, aga jätab veidi kareda mulje. Seega ma ei ütleks, et ma just fänn olen, sest see mõrkjus lööb magusal mõningad nurgad maha. See on lihtsalt minu maitse eelistuste vaatenurgast üteldud. Loomulikult on ta võimas rammus ja suursugune, nagu üks Imperial Stout olema peab. Mõnus, ent üllatavalt mõrkjas magustoit.
Kokkuvõte: Nagu arvata oli siis tegemist on vähemalt tankimürsuga. Stiilile saab nii lõdvalt pihta, et istub talle pimesi pähe. Isiklikku omapära evib see jook eelkõige oma tugevalt mõrkja (kirbe) maitsejoonega. Samas on tal ka kõik ImpStoudi meeldivad omadused olemas. Selgelt omanäoline, aga lemmikuks ta ei pürgi. Jään talle näiteks Cocobängerit eelistama. Aga huvitav proovimise kogemus on ta kindlasti. Eriti mõrkjuse otsijatel soovitan proovida.
Hinne: 5
Huvitav fakt: Pruulimisel on kasutatud vahtrasiirupit ja röstitud vahtrapuitu.
Üks mõrkjamaid Imperial Stoute, mida olen proovinud..
Proovitud partii No: 735.
Tovotja infot: https://pohjalabeer.com/et/specials.html
Proovitud partii No: 735.
Tovotja infot: https://pohjalabeer.com/et/specials.html
No comments:
Post a Comment