Tuesday, March 29, 2022

Saku - Karl Friedrich - Starkbier

Nimi: Saku - Karl Friedrich - Starkbier
Päritolu: Eesti (Saku)
Taara: Plekk 0,568L
Alkohol: 6,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Strong Lager / Bock
Hind: 1,55€ + pant
Eelhäälestus: No see ilmus umbes koos Oktoberiga liikvele, aga teda liigub palju vähem. Oktober oli küll igati meeldiv üllatus, ehk saab veel korra üllatuda.
Värvus: Kuldne.
EBC: ?
Vaht: Täitsa ilus müts tekkis ja väga kuhugi ei kiirusta.
IBU: ?

Aroom: No siin aroomis on tunda veidi õlut ja veidi suhkrusiirupit.

Maitse: Jah, bockiks liigitub ta suurepäraselt. Selline klaar ja mahe, ning kergelt magusale kalduv õlleke. Ühesõnaga mitte just päris minu klaasike õlut, aga ära kannatab juua julgelt. Et selline veidi liiga kange ja veidi liiga magus õlu. 

Kokkuvõte: Üldiselt korralik õlu. Mingeid imelikke kõrvalmaitseid ei ole. Aga üldiselt ikka liiga selline kange laager ja noh mahe ka veel. Et selle õlle eesmärgist ma aru ei saa. Kas ongi, et maheda maitsega virret rüübates sarv ruttu soojaks?  No igatahes maitse poolest võik mingit põnevust juures olla. Seega on tegemist viisaka parmuõllega. Aga juhul kui selle tootega üritatakse Bock õlletüüpi rehabiliteerida, siis kiidan üritust.

 Hinne 3+

Huvitav fakt: Kodulehel hetkel veel see toode puudub.
Tegemist peaks olema Karl Friedrichi õlleperekonna kuuenda liikmega.

Tootja infot: Hetkel puudub.

2 comments:

  1. Olles kesmisest natuke kangemate õllede huviline(kindlasti mitte parm) võin öelda, et tegu on hea õllega. Tummine ja magus. Just selline mida võtad ühe pudeli ja jorutad sellega 45 minutit.

    ReplyDelete
  2. Ma pole mingi küla parm aga ma usun, et kangematele õlletele võiks teine võimalus anda. Muidugi ajab sarve ruttu soojaks aga see ongi kange õlle mõtte kui selle üle mõtled.

    ReplyDelete