Tuesday, March 1, 2022

8.6 - IPL

Nimi: 8.6 - IPL
Päritolu: Holland (Lieshout)
Taara: Plekk 0,5L
Alkohol: 7,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Indian Pale Lager.
Hind: 1,89€ + pant
Eelhäälestus: Mingi kange hollandlane. 2016 sai selle tehase Red minult hindeks 1. Seega latt ja ootused on madalal. Pealegi mingi imelik hübriid IPA ja Laagri ristsugutis.
Värvus: Kollane. (Selline heledam)
EBC: 5.5
Vaht: Ilus müts tekkis vajub normaalse kiirusega. Pilt tehtud ja vajub veel.
EBU: 20

Aroom: Aroom on selline humalarikkam laager. Aga pigem isu äratav.

Maitse: Esimene mõte on, "imelik". Algab see maitse nagu mingi sellise magusa ja kergelt tsitruselise tooniga. Õnneks see magusus hajub. siis korra kummitab ka kerge alkoholi tunne, aga ka see hajub. Lõppmaitse jätab mulje, et oled pigem sellist kerget laager õlut joonud, ent siiski on mingi alkoholi kummitus seal ka alles. Tegelikult ei midagi hullu ja no maitse omapära on ka selgelt olemas. Mingi õrn IPA sugulus on tal olemas. Ühtegi otseselt vastu karva käivat nüanssi tal ka maitses ei ole.

Kokkuvõte: Huvitav jook. Ma ilmselt teda väga poest otsima tulevikus ei hakka, aga hea sooduka puhul võin isegi mingil hetkel teda uuesti proovida. No loomulikult ei meeldi mulle see kõrge alkoholi sisaldus. Aga see kergelt humalane järelmaitse lunastab veidi ta patte. Ja see õlu seab 8.6 pruulikoja veidi paremasse valgusesse. Pigem võib seda proovida, aga meelsuse suhtes ma ennustusi ei tee. Veidi väärakas, nagu see IPL liigi määratuski ette annab, aga mulle ta pigem meeldib.

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Sellise tüübi määratlusega nagu India Pale Lager kohtun esimest korda. Muide nad on sellele ka lisanud eesliite Intense. 

Tootja infot: https://int.86beer.com/global/en/our-beers/p.23329.suffix.html/8.6.html.html

No comments:

Post a Comment