Wednesday, September 29, 2021

A.Le Coq - Raspberry Porter

Nimi: A.Le Coq - Raspberry Porter (Beer Mail)
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Plekk 0,5L
Alkohol: 6,5%
Algvirde tihedus: 18,5%P
Tüüp: Porter
Hind: 1,69€ + pant
Eelhäälestus: Beer Mail seeria neljas liige. Teistel polnud väga vigagi kui just Kriek-i ei arvesta. Ehk on seegi miskit mõnusat.
Värvus: Pruun
EBC: 90
Vaht: Tekkis väga ilus müts ja vajus normaalse kiirusega.
IBU: 23

Aroom: Vanaema vaarikamoos, kus suhkur on veidi karamellistunud.

Maitse: Ma peaks ütlema, et see üldiselt vaarikane maitse on päris sümpaatne. Ka Porteri kõrvad paistavad kenasti selle vaarika tagant välja. Täiesti sümpaatne maitseporter. No kui millegi üle veidi vinguda siis keha võiks ju jõulisem olla. Aga muus osas ei ole ta liiga magus, ei ole ka liialt vaarikane vaid täpselt paras. Täiesti tore joomise porter.

Kokkuvõte: Peab tõdema, et ka see õlleke on ju täiesti õnnestunud. Eriti kui veel silmas pidada, et see on tulnud suurtootja õllepotist. Sellisel moel katsetamise eest tuleb Tartu õllemeistreid tunnustada. Olvi on vist parem peremees kui Carlsberg. Kogu see A.Le Coqi kontseptsioon on toredam, toodetel on mitmekülgne info (värv, algvirre jne.) ja stiilide katsetused õnnestuvad ka paremini. Igatahes ka seda õllekest soovitan julgelt proovida. 

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Purgil on kirjas A.Le Coq turustajana, aga alkoholiregistri andmetel on tegu siiski ka tootjaga.  Virre sisaldab 10% vaarika püreed.

No comments:

Post a Comment