Wednesday, January 6, 2021

Vihane Viiking (Kodune käsitööõlu pruulmeister: J. Lember)

Nimi: Vihane Viiking (Kodune käsitööõlu pruulmeister: J. Lember)
Päritolu: Eesti (Tallinn) 
Taara: Klaas 0,5L
Alkohol: ~5%
Algvirde tihedus: Pole antud.
Tüüp: Session IPA
Hind: Sain taara vastu.
Eelhäälestus: Üldjoonte olen meistri töödega rahul olnud. Nüüd siis viimane. Session IPA no loodan kõvasti.
Värvus: Merevaik
EBC: ?
Vaht: Vajus üpris normaalse kiirusega.
IBU: ?
Aroom: No IPA laadset humalat keerleb klaasist välja küll. Lisaks kerge karamelli kuma.

Maitse:  Jaa! Absoluutselt mõnus IPA-ke. Noh sessionile omaselt ei tule see humal sind kohe pikali jooksma, aga on väga selgelt kohal. Ka maitses on aroomis ennast ilmutanud karamell olemas. Põhikarakterilt kergelt hapukas. Aga tundub, nagu ka alkoholi kohalolek kajastub veidi. Just koos järelmaitsega. Kodupruuli kohta igati korralik tulemus. Mõnusalt rüübatav IPA.

Kokkuvõte: Kuidagi läks nii, et parima jätsin viimaseks. Ma täiesti suvalises järjekorras võtsin meistri tööd ette. See on küll selline korralik jook, et teda võiks mõned kapis olla küll. Mõnusalt humalane ja kosutav õlleke. Ei oskagi nagu halba sõna ütelda ja see ajab eestlase kimbatusse. No olgu see hapukas olek on selline, eee.... No ei, aus õlu on. 

Hinne: 5-

Huvitav fakt: Tegemist on Oma Õlu OÜ uusima maltoosaga, vähemasti kodulehest võib nii aru saada. Meistrile ka tubli patsutus õlale ja jõudu edaspidiseks. Õpipoisi tasemest ollakse juba selgelt möödas. siin võib hakata juba pudelitele silte kujundama. Loodan, et õnnestub veel kunagi selle meistri potist õlut proovida. 
.
Tootja infot: https://maltoosa.ee/toode/maltoosa-vihane-viiking/

No comments:

Post a Comment