Wednesday, June 3, 2020

Zlatý Klíček

Nimi: Zlatý Klíček
Päritolu: Eesti (Saku) Purgil on küll Saku ainult turustajaks määratud, aga muud andmed puuduvad, seega tuleb kahtlustada, et tegemist on järjekordse mängult välisma õllega.
Taara: plekk 0,33L
Alkohol: 4,5%
Algvirde tihedus: Pole antud.
Tüüp: Hele lager
Hind: 0,59€ + pant
Eelhäälestus: Noh järjekordne siseturule mõeldud välismaa pärane lihtne kubandusketipõhine  õlu ala. Žatecky Gus
Värvus: Kuldne
EBC: ?
Vaht: Kadus üpris kiirelt.
IBU: ?
Aroom: Kerge humala hõnguline aroomiudu on.
Maitse: No mida oli ka arvata, selge lihtsa ja klaari maitsega. Kerge humala mõrkjus on olemas ja 0 omapära. Nagu see nendel kaubanduskettidele toodetud õlledel kipub olema. Vähemalt ei ole tänu sellele ka ühtegi karjuvat viga. Kui siis mingi imelik pärmine varjund järelmaitses. Joodav, kerge ja igav nagu värvitud ukse kuivamine.

Kokkuvõte: Taaskord üks õlu massidele. Lihtne ja tagasihoidliku maitsega. Aga see hunt lambanahas süsteem mulle ei meeldi. Et peame ainult vihjetest aru saama, et tegu on Saku õllega (nagu "ESTD 1820" kiri purgil). Tšehhile viitab siin ainult nimi ja kujundus, aga mitte maitse, ega päritolu.

Hinne: 3-
Huvitav fakt: Zlatý Klíček tähendab Tšehhi keeles kuldset võtit ehk siis kuldvõtmekest.

Tootja infot: Selline toode Saku lehel puudub.

4 comments:

  1. Purgil kirjas eesti, läti, leedu TURUSTAJAD. Et eestikeelne teave esimesena on, vöib jah oletada, et see Saku toodang vöib olla. Kuigit - vöimalus on, et on toodetud nt Saku tellimusel ka Aldarises vöi Svyturyses. Aga jah - soolo inimkatselises testis sai 5 lurrölle ulgas moolt 10 palli süsteemis isegit kolmanda koha ja 4 punkti.

    ReplyDelete
  2. alkoregistrist otsides sellenimelist ölut äi leita. Äi tia, millises kirjapildis selle senna trükkima piab? proovisin ka ilma nende tšehhi konksudega tähtedeta - äi midagi. Aga hale, et mede ölle suurtootjad sedasi end vööraste sulgedega ehtides tsehhi ja saksa öllede nimesid matkides oma toodangunimistust suurendavad samas väärikate öllemaade ölut mönitades. :(

    ReplyDelete
  3. google tõlge annab zlaty klicek ležák tõlkeks kuldsed aasad laager (Kuldne Oder) :)

    ReplyDelete
  4. Saku villimistsehhi tööline ütles, et Zlatý Klíčeki purkidesse voolab sama õlu mis Holsteini omadesse. Sama kraam samast tootmisnõust

    ReplyDelete