Sunday, June 21, 2020

Kroonpruul - Tammiku rahva lager (Käsitööõlu)

Nimi: Kroonpruul - Tammiku rahva lager (Käsitööõlu)
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: Klaas 0,33l
Alkohol: 5,8%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Vienna Lager
Hind: Tammikurahvas tõi sünnipäevaks. Aitäh!
Eelhäälestus: On õnnestunud varemgi suule tõsta ja oli nagu joodav.
Värvus: merevaik (kerge hägu)
Vaht: Lahkus poolkiirel sammul.
IBU: 21
Aroom: Aroomis oleks nagu tõrva, aga see võib tulla ka sellest, et tulin just pesust ja pesin tõrvaseebiga. Muidu selline kergelt magusa varjuga ja kerge humalaga aroom.
Maitse: Esimene tumme mis mind kohe tabab on see, et karboniseeritus on väga madal. Muidu maitselt selline lihtsakoelisem vienna laager, kus võimutsevad pigem linnased kui humalad. Kui poleks hiljuti ühte vienna kogemust all siis ei oskakski väga nõuda, aga hetkel pean nentima, et olen paremat saanud. Ehkki midagi otseselt halvasti ei ole (no see kihina puudumine). Suund on ju õige, see meenutab vienna laagrit küll. Üldiselt joodav kerge õlleke.

Kokkuvõte: Kuna on teada, et laagrid pole päris selle pruulmeistri tassike teed, siis võib ütelda, et täitsa tubli sooritus. Aga spordi žargooni kasutades võib ütelda, et see on hea koht kust edasi minna. Maitset ju on iseloomu ka, aga kihin tuleks ka üles leida. Üldjoontes ikkagi suupärane õlu.

Hinne: 4.

Huvitav fakt: Jook kannab seerianumbrit Kroonpruul #044.
Pruulitud aprillis 2020.

Tootja infot: kroonpruul@gmail.com
Pudelil ka tekst: "Vienna laagri pruulimisel on kasutatud Pilsen, Vienna ja karamell-linnaseid ning kolme sorti humalaid." (Kirjapilt muutmata.)

No comments:

Post a Comment