Saturday, May 2, 2020

Saku - Kuld - Draught

Nimi: Saku - Kuld - Draught
Päritolu: Eesti (Saku) / Tootja: Leedu
Taara: Plekk 0,5L
Alkohol: 5,2%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Hele lager
Hind: 1.19€ + pant
Eelhäälestus: Tore kui Saku sortimenti laiendab. Kahju, et ise ei tooda. Aga see draught teema. Meile väidetakse et vaadiõlu püsib oma taara tõttu värskem ja kui me paneme õlle vaadist purki siis säilib see omadus purgis, mis muidu purgis kaob. Keda te petate?
Värvus: Kuldne
EBC: ?
Vaht: Tekkis, aga kadus kiirelt.
IBU: ?
Aroom: Väga aroomivaene. Ainult mingit kerget vaskset nooti on tunda.
Maitse: Maitse on iseenesest korralik ja mõnusalt humalane. Seda algupärast Kulla maitset ma siiski siin ei leia. No pole ka Eestis valmistatud. Aga üldiselt ütleks, et pole viga. Sellise rea lager õlle kohta on täiesti joodav. Törts rohkem tundub iseloomu olema kui lipulaevadel. Iseloomu all pean silmas sellist kerget robustsust ja mõrkjust, mis mulle õlle juures meeldib. Üldiselt korralik joomise õlu.
Kokkuvõte: Täiesti normaalne ja isegi kerge oma näoga õlleke. Usun, et kohapealsed meistrid oleks ehk paremagi valmis keetnud. Aga Saku õllede seast võib teda koju võtta küll. Loodame, et see on järgmine samm suurtootjate maitselt mahule liikumises. Proovida tasub kindlasti.
Hinne: 4+
Huvitav fakt: Saku õlled kipuvad ajas degenereeruma. Seega soovitan esimesest partiist osa saada, kunagi ei tea, kas järgmine on enam sellel tasemel.

Tootja infot: https://saku.ee/et/products/saku/saku-kuld-draught-0-5-l/?Ckey=29071

No comments:

Post a Comment