Tuesday, January 28, 2020

Faxe - Original

Nimi: Faxe - Original
Päritolu: Taani - Royal Unibrew (Tootja: Leedu: UAB Kalnapilio-Tauro Grupe)
Taara: Klaas 0,5L
Alkohol: 5,0%
Algvirde tihedus: pole antud
Tüüp: Hele lager (pilsner)  RB: Lager - Euro Pale
Hind: 1,50€ + pant
Eelhäälestus: Olen kunagi Faxesid joonud mõni oli nagu hirmus.
Värvus: Kuldne.
EBC: ?
Vaht: Päris kenasti hoiab oma mütsikest.
IBU: ?
Aroom: Juba valades tundsin sellist head pils õlle aroomi, mis seostub rohelise pudeliga.
Maitse: Tohoo tonti, ma olen aastaid Faxe õlledest kaarega mööda käinud ja nüüd tundub, et asjata. See on täpselt selline kerge ja karge saunaõlu, mis mulle meeldib. Just selline rohelise pudeli Pils. Väga meeldivalt libisev janukustutamise õlu.
Kokkuvõte: Absoluutselt normaalne lihtsalt joodav õlu. Faxe kodulehte uurides tundub, et tegu on vist ikkagi Faxe - Premiumiga. Kõik omadused on sarnased ja Originali nimelist õlut nende kodulehel ei ole. Samas võib olla ka konks selles, et seda valmistatakse leedus ja sellest see nime erinevus. Üllatuslikult joodav õlu.
Hinne: 5-
Huvitav fakt: Vaatasin märkmeid enamus Faxesid on saanud mult tunnustava noogutuse. Lihtsalt üks oli nii jube, et pani kõigele pleki peale.

Tootja infot: Antud nimetusega toode Faxe lehel puudub.

2 comments:

  1. Tartu City Alkos see klaasist Faxe isend on juba pikemat aega 0.89 + 0.10 pant olnud. Klaaspudeli Faxe on võrreldes oma plekist naabrimehega kõvasti üle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tore teada, ju see see laieneb kogu City Alko ketile. Kui plekk ja klaas erinevad on, siis äkki nad ikka pole päris üks ja see sama jook. Ehk siis Original ja Premium on erinevad õlled. Tore seos tekib eesti õlletööstusega. :)

      Delete