Thursday, August 29, 2019

Tanker - Melody

Nimi: Tanker - Melody
Päritolu: Eesti (Vaida)
Taara: klaas 0,33L
Alkohol: 9,0%
Algvirde tihedus: pole antud
Tüüp: Imperial Stout
Hind: 1,00€ + pant (Tankeri pruulikojas)
Eelhäälestus: Tanker on üllatavalt vähe mu teele sattunud, üldiselt ei ole pidanud pettuma. Sauna session oli suisa üks lemmikuid. Ootus ikka kõrgel.
Värvus: Must
EBC: ?
Vaht:  Ei suutnud ka kõrgelt valades vahtu tekitada.
IBU: 55?
Aroom: Valades oleks nagu korra tamme vaati tundnud. Klaasis tundub ta olema pigem kohvine.
Maitse: Super! Sellise konsistentsi juures muidugi ongi vahutamine raskendatud. Aga maitse on just selline väikse sõõmu stout mõnusalt magus ja kohvine, ning lõpus jääb suhu mõru šokolaad. Konsistents on kergelt liimjas (seda kõige paremas mõttes). Järelmaitses jääb suhu ka see stoutidele omane tahma sõelmete tunne. Väga meeldiv õlleke. Et sellist paksu ja magusat saab ka alla 10% alkoholiga on eriti rõõmustav.

Kokkuvõte: Kindlasti räägib siin osalt ka minu viimase aja tumedate lembus, aga see õlu on hea.  Teda võiks serveerida isegi mingitest väiksematest pokaalidest. Kuna see maitse on nii mõnusalt täidlane ja nautimise sõõmud on väiksed. Ma pole küll mingi sommeljee, aga ma pakuksin teda aperatiiviks. Ei mõnus täidlane stout.

Hinne 5

Huvitav fakt: Pudel on uue etiketi saanud. Siin kohal teen sõrmevibutuse tootja poole. Kaduma on läinud IBU väärtus pudelilt. Ka partiile viitav kiri. Ent ometi on siiski number ära trükitud. Partii mida proovisin oli 273.

Kallid õlletootjad! Ma tean, et enamust inimestest, õlle info ei huvita, aga siiski on mingi grupp isikuid, kes selliseid asju nagu värv ja mõrudus etiketilt välja lugeda tahaksid. No kas või koduleheltki. Pudelil võiks olla väikegi vihje, mis maitseid see kest peidab.

Tootja infot: https://tanker.ee/ollevalik/melody/

No comments:

Post a Comment